Bogdan Bola își dă demisia din PNL. Așchia sare departe de trunchi?

Eugen și Bogdan Bola

Bogdan Bola este liberal din 1990, de când era minor. De fapt, forma corectă a verbului este „a fost”. Bola junior și-a dat demisia din partidul care l-a numit în funcția de director al ABADL și, mai apoi, l-a pus pe loc eligibil pentru Parlament, în ciuda faptului că erau mulți liberali, cu un CV mai consistent ca al său, care ar fi dorit această poziție.

Bogdan Bola și-a anunțat demisia din PNL și a declarat că nu poate să închidă ochii și să-și astupe urechile la construcția USL-istă de astăzi.

„Dacă eram un simplu votant #PNL, văzând direcția complet greșită de azi a partidului, aș fi spus doar că nu mai votez niciodată “săgeata”. Însă ca membru din anii ’90 și deputat ales la alegerile de anul trecut, când am promis oamenilor o guvernare #FărăPSD, astăzi nu mai îmi rămâne nimic de făcut decât să îmi dau demisia din partidul al cărui soldat fidel am fost atâția ani de zile.

Actuala conducere a PNL a făcut ca toate promisiunile noastre să devină deșarte, iar oamenii, pe bună dreptate, ne reproșează azi că i-am mințit. Știu, știu textul, e pentru “binele românilor”…doar că românii ne-au arătat clar, prin vot, ce își doresc. Îmi cer iertare tuturor liberalilor, membri și simpatizanți, care azi se simt înșelați și că votul lor a fost irosit.

Probabil mi-ar fi fost mai bine și mai profitabil să rămân și să tac din gură, închizând ochii și astupându-mi urechile la construcția USL-istă de azi. Dar nu pot și nici nu vreau. Așa că, voi merge mai departe pe drumul meu, voi încerca să construiesc ceva bun și sănătos și astfel să nu mai fim nevoiți niciodată să ne cerem scuze pentru mizeria provocată de unii care ajung vremelnic în “vârf”.”, spune Bola.

În acest caz, am putea spune – sau am putea să ne întrebăm – dacă așchia sare departe de trunchi.

Bogdan Bola este fiul lui Eugen Bola, unul din liderii PNL Constanța. Acesta a fost prefect al județului în perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2014. A fost numit în funcția de prefect de către „ciuma roșie”, adică de Guvernul Ponta, și a reprezentat în teritoriu fix USL. Nu construcția de tip USL, ci USL-ul adevărat. În perioada aceea, Bogdan Bola era membru PNL și crește în partid, în urma tatălui celebru.

Bola senior a fost demise de Liviu Dragnea nu din considerente politice, ci administrative. Dragnea a declarat că prefectul de Constanța nu a trecut cu brio testul zăpezilor. „Cei de la drumuri județene si-au făcut treaba bine. Și la drumuri naționale au lucrat foarte bine. Cu doua excepții, la Constanța și la Brăila. Informațiile din noaptea aia de coșmar care au venit la mine nu erau foarte bune”, a spus Liviu Dragnea.

Așadar, când ocupa o funcție importantă, familia Bola nu avea nicio problemă cu USR.

De menționat și relația de rudenie pe care familia Bola o are cu familia Hașotti, recunoscută public de Eugen Bola. Nu au reacționat în niciun fel, nici Eugen, nici Bogdan, când Puiu Hașotti se pupa pe scenă cu Radu Mazăre (își spuneau Radu și nea Puiu), punând piatra de temelie a USL la Constanța. Nici când Puiu Hașotti, președinte PNL, ieșea în stradă pentru Nicu Matei, primarul PSD din Năvodari, cerând imperios instituțiilor statului să nu-l țină în arest preventiv. Matei a fost apoi condamnat penal și a stat o perioadă bună în închisoare.

Uneori, trecutul spune mai multe despre viitor decât prezentul.

Vă recomandăm și:

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.