Bogdan Bola, numit politic în fruntea ABADL, spune că pe premierul desemnat „nu îl recomandă nimic”

Bogdan Bola

Bogdan Bola, deputat PNL de Constanța, a declarat că nu vede cu ochi buni nominalizarea generalului Nicolae Ciucă și că nu îl recomandă nimic pentru a fi numit pentru postul de premier.

„Un militar, fără experiență administrativă și politică, pus în fruntea unui partid politic și a Guvernului, pe care nu-l recomandă nimic (în acest plan) în afara dorinței cuiva de mai sus…hmmm, unde am mai văzut noi asta?! And what the hell could go wrong…?!

P.s. trei ani de guvern minoritar, cu sprijin PSD… nimeni nu ne-ar fi dat acum un an voturi dacă ar fi știut o astfel de chestiune. Dar nu cred că, în ziua de azi, mai contează asta pentru unii dintre noi…“, spune Bola.

Poate că Bogdan Bola are dreptate, poate nu. Cu toate aceste, ne întrebăm: ce l-a recomandat pe Bogdan Bola să ajungă la conducerea Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral? Nu am găsit CV-ul său pe internet, dar, din câte știm, e are studii juridice, nu în domeniul în care fusese numite în funcție. Oare erau sau nu oameni cu experiență mai mare decât a sa? Credem că erau.

Așadar, „unde am mai văzut noi asta?” Păi chiar la domnul Bola. Și, culmea, n-a fost cel mai rău director al ABADL, ba chiar am putea spune, chiar dacă putem părea subiectivi, că dimpotrivă.

Cum a ajuns Bogdan Bola în parlament? Pe liste. Existau oameni mai buni, cu experiență mai mare. Da. Dar partidul a făcut lista.

Presa a speculat mult timp faptul că ascensiunea sa se datorează tatălui său, Eugen Bola, fost prefect din partea PNL, rudă cu frații Puiu și Ionel Hașotti. Primul a fost președinte al PNL Constanța, mare fan al USL. Se pupa pe scenă cu Radu Mazăre. Apăra public și corupții. A participa la un miting în apărarea primarului condamnat penal de la Năvodari, Nicolae Matei, PSD. Ionel Hașotti este avocat, implicat în multe din dosarele retrocedărilor din Constanța.

Cât despre Nicolae Ciucă, vă spunem mai jos ce a făcut. E o foarte scurtă trecere în revistă pe care am citit-o la un medic, Gabriel Diaconu.

„Ce a făcut Nicolae Ciucă, militar fiind, și de ce mulți nu îi ajung nici la carâmbul cizmei:

* a făcut parte din contingentul UNAVEM-III din partea României, cu gradul de căpitan, când avea doar 30 de ani. A fost prima misiune a armatei Române sub egidă ONU după Revoluția din 1989, în Angola, teatru de război.

* a condus Batalionul de infanterie 26, botezat “Scorpionii Roșii” de colonelul Linnington, comandantul ISAF, în Kandahar, Afghanistan, când avea gradul de maior, și 35 de ani. Asta a însemnat tot, de la misiuni de recunoaștere în teritoriu inamic, operațiuni speciale, până la luptă cu forțele insurgente.

* a făcut parte din contingentul K-FOR în Kosovo, cu g-ral. Tomiță Tomescu.

* a condus din nou, în Irak, Batalionul “Neagoe Basarab”, parte a contingentului italian deplasat în zona Eufratului, în lupta cu forțele șiite paramilitare ale lui Muqtada al-Sadr, sub comanda generalului Chiarini, și a participat inclusiv la “bătălia podurilor” de la Nassyriah din mai, 2004. Avea 37 de ani.

Omul a mirosit a praf de pușcă. Da, România are mulți generali. Dar România are puțini patrioți. Printre ei, cu voia dumneavoastră, generalul în rezervă, Nicolae Ciucă.”

Remarcăm și poziția politologului Cristian Pîrvulescu: „Ciucă era singura propunere rezonabilă de premier în acest moment. Nici PSD nu ar avea argumente să nu o susțină”.
Citeşte întreaga ştire: Interviu cu politologul Cristian Pîrvulescu: „Ciucă era singura propunere rezonabilă de premier în acest moment. Nici PSD nu ar avea argumente să nu o susțină”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Bogdan Bola, numit politic în fruntea ABADL, spune că pe premierul desemnat „nu îl recomandă nimic”

  1. Pana una-alta pe dl.CIUCA il recomanda activitatea din teatrele de operatiuni, pe alti……vorbele goale.

    1. Acest “neica nimeni”Bogdan Bola un umil “tuter”a lui Orban are tupeul sa-l califice pe general care a participant efectiv in situatii de razboi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Polaris spală cu detergent străzile din Năvodari

Fri Oct 22 , 2021
Compania Polaris efectuează în aceste zile o serie de acțiuni de igienizare a trotuarelor și străzilor din Năvodari. Trotuarele și străzile, precum și curtea școlilor și a grădinițelor, au fost spălate cu jet sub presiune, cu detergent urban enzimatic special pentru astfel de operațiuni. Se acționează mai ales în zona […]