Bogdan Bola: Primăria lui Chițac vrea să toarne beton peste cea mai veche locuire aflată pe teritoriul municipiului Constanța (din neolitic)

Bogdan Bola

Deputatul independent Bogdan Bola a anunțat că Primăria Constanța toarnă beton peste istoria orașului.

„Cea mai veche locuire (neolitic) aflată pe teritoriul municipiului Constanța, localizată pe malul lacului Siutghiol, este în pericol. Primăria lui Chițac vrea să o acopere definitiv cu beton, așa cum toate administrațiile locale au făcut cu istoria anticului nostru Tomis.”, spune acesta.

Administrația Chițac a emis deja un Certificat de Urbanism pentru construirea unui complex de locuințe ANL – 87 de unități locative, parcări și infrastructură rutieră și de utilități – în zona peninsulei cunoscută sub numele de malul Alb.

„A făcut lucrul acesta deși știe încă din 2021 de existența acestui sit arheologic deosebit de valoros. În loc să încerce să-l pună în valoare, Chițac și Ovanesian i-au pus gând rău: blocuri peste istorie.”, a mai spus Bola.

V-ar putea interesa și: Ați distrus Constanța, Vergil Chițac, Felicia Ovanesian, Ionuț Rusu!

Acesta, în calitate de președinte al Partidului Forța Dreptei Constanța, a cerut Primăriei municipiului să explice dacă în acest moment s-a efectuat descărcarea arheologică în vederea obiectivului de investiții.

„Suntem curioși ce arheologi își vor pune semnătura pe un document care va condamna la distrugere o asemenea descoperire.

Apoi, am cerut Primăriei să menționeze dacă era absolut necesar ca locuințele ANL să fie construite peste vestigii arheologice și dacă o asemenea intenție a fost discutată cu arheologii înainte de a emite un Certificat de Urbanism.

Cu astfel de inițiative, Vergil Chițac nu face altceva decât să condamne Constanța, vechiul Tomis, la uitare. Primarul face exact ce a făcut și Ceaușescu atunci când demola clădiri- monument pentru a ridica blocuri comuniste. Oare chiar atât de mult urăște domnul Chițac acest oraș? Chiar nu putem salva și valorifica istoria cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat?”, a mai spus Bogdan Bola.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei zile de haos în zona Școlii Gheorghe Țițeica. Confort Urban închide strada Flămânda

mar sept. 27 , 2022
Confort Urban a decis ca miercuri, 28 septembrie, să închidă strada Flămânda, care trece prin fața Școlii Gheorghe Țițeica, unde învață peste 1.500 de copii. Echipele Confort Urban vor acționa mâine cu utilaje pentru decopertarea carosabilului pe strada Flămânda, între strada Ion Lahovari și zona blocului TS6. Carosabilul va fi […]

V-ar putea interesa și: