Bogdan Huțucă: „A trecut vremea când românii se gândeau doar la o mașină străină”

Bogdan Huțucă, președintele PNL și deputat, a punctat astăzi, printr-o postare pe Facebook, performanțele industriei auto din România.

„Industria românească din domeniul auto continuă să facă performanță la nivel european. Aproape că nu există companie auto germană care să nu lucreze cu companii românești. Acestea construiesc componente esențiale pentru cele mai importante mărci, precum Mercedes, Audi, Volkswagen, Opel ș.a.”, a scris acesta.

Bogdan Huțucă a amintit că zeci de mii de români lucrează în aceste companii care sunt cu capital majoritar românesc, care au manageri și inteligență românească.

„Performanța industriei auto românești este apreciată și în afara țării dar și acasă. De exemplu, o știre care m-a bucurat este că Dacia a vândut în 2023 la noi în țară mai multe mașini decât următoarele 6 locuri la un loc. A trecut vremea când românii se gândeau doar la o mașină străină. Astăzi producem la noi în țară automobile comparabile cu ce se produce în țările occidentale, cel puțin pe clasa medie. Asta certifică inteligența, inovarea și curajul antreprenorilor români. Asta demonstrează că în condiții de piață concurențială corectă românii fac performanță și că sunt capabili să se lupte cu oricine.”, a mai spus acesta.

În opinia sa, viitorul sună bine pentru economia națională.

„Când spun asta, mă gândesc la sutele de mii de antreprenori români, de la cei mai mici care au deschis un restaurant, până la cei mai mari, din industria alimentară, auto sau IT. Cu toții trebuie încurajați să crească, să se dezvolte și să facă performanță. De succesul lor depinde și succesul nostru.”, a conchis Bogdan Huțucă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Va fi mai greu să vinzi o mașină second hand, dar mai sigur să cumperi

mie apr. 5 , 2023
Se vor schimba regulile de vânzare a unei mașini la mâna a doua. Un proiect de lege care prevede înfiinţarea unui Registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România se află la Camera Deputaţilor. Iniţiativa legislativă care a trecut de votul Senatului prevede înfiinţarea unui astfel de […]
inamtriculare auto second hand

V-ar putea interesa și: