Bogdan Huțucă anunță investiții cu 20% mai mari în spitale. „Este o zi fericită pentru România”

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat, pe 14 martie, eliminarea TVA-ului pentru toate proiectele de investiții în domeniu.

„O veste excelentă pentru țara noastră. După investițiile istorice în infrastructura sistemului sanitar din România pe care le derulăm prin PNRR (investiții fără precedent în cei 33 de ani de după Revoluție), astăzi asistăm la scrierea unui nou capitol fericit în domeniul Sănătății: eliminarea TVA-ului pentru toate proiectele de investiții în domeniu.

Concret, prin eliminarea TVA-ului, unitățile sanitare din România vor beneficia de bugete pentru investiții cu 20% mai mari.”, a scris liberalul pe pagina sa de Facebook.

Este o măsură cu impact pozitiv imediat asupra spitalelor și ONG-urilor care dezvoltă proiecte în domeniul medical și mă bucur foarte mult că astăzi a fost votată în Camera Deputaților, urmând să fie promulgată.

„Traversăm probabil cel mai bun moment investițional în sănătate pe care România l-a avut în ultimii 30 de ani, astfel că propunerea este una cât se poate de binevenită. Forma pe care am agreat-o în comisie este un „boost” de resurse pe care îl oferim spitalelor din România. Aproape orice achiziție de materiale și servicii destinate spitalelor, de la construcții noi, la modernizări sau dotări, va fi scutită de la plata TVA-ului.

Îi mulțumesc domnului deputat Alfred Simonis pentru cooperare și mă bucur că, în calitate de președinte al Comisiei de Buget, am putut ajuta la definitivarea acestei propuneri cu un set de amendamente prin care proiectul a devenit funcțional și aplicabil tuturor unităților spitalicești.

Totodată, mulțumesc colegilor deputați, care au înțeles oportunitatea oferită de această măsură și au votat în consecință.

Pot spune fără să-mi fie teamă că greșesc că este o zi fericită pentru România.”, a mai spus Bogdan Huțucă.

Mesajul lui Codin Maticiuc

Meritul său a fost recunoscut public și de Codin Maticiuc, cel care a demarat campania „Spitale publice din bani privați”. Iată mesajul acestuia:

Codin Maticiuc. Foto: Facebook

„Astăzi în plenul Parlamentului, la camera deputaților fundațiile care construiesc, renovează sau utileaza spitale de stat și-au câștigat dreptul să recupereze TVA-ul!

Cum?! Da, cum ați auzit. Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul.

Am crezut cu tărie ca pot schimba asta și am luptat așa cum voi lupta să schimb tot sistemul sanitar din România. Majoritatea ONG-urilor mi-au zis ca e imposibil și să renunț. Astăzi legea FACEM este trimisă spre promulgare la președintele țării!

Responsabili în ordine strict cronologica:

1. Dan Andronic care mi-a oferit un premiu al revistei Capital, o scenă și un microfon la care să-mi urlu păsul.

2. Marcel Ciolacu care a făcut rost de numărul meu a doua zi și mi-a spus că lucrurile nu vor rămâne așa.

3. Alfred Simonis care a preluat de la domnul Ciolacu tema și a stat cu mine sa înțeleagă problema și să găsească soluții pentru remediere.

4. Bogdan Huțucă, președintele comisiei de buget și finanțe care a dus muncă de lămurire pe fiecare punct al legii.

5. Ana Pandeli, nevastă-mea care acceptă că fac tot ce fac chiar în detrimentul timpului petrecut cu familia.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Bogdan Huțucă anunță investiții cu 20% mai mari în spitale. „Este o zi fericită pentru România”

  1. eu il anunt ca datorita prestatiei fratesti alaturi de pesedea si mai ales datorita prestatiei l catastrofale a primarului Chitac, vor castiga fix 4%!
    O sa ne mai chinuim 20 de ani cu hotii pesedisti si pe voi o sa va vad usierii lui Dontu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum arată acum Cazinoul din Constanța și când ar putea fi gata lucrările

mie mart. 15 , 2023
Se lucrează intens la Cazinoul din Constanța, probabil cel mai frumos imobil din oraș, cu siguranță cel mai cunoscut, dar încă nu se vede luminița de la capătul tunelului. Deși inițial s-a anunțat că va fi gata în 2023, apoi până în vara lui 2024, termenul se va prelungi cu […]
cazino-constanta-3

V-ar putea interesa și: