Bogdan Huțucă ia decizia pe care o aștept de câțiva ani

bogdan hutuca

Bogdan Huțucă ia o decizie curajoasă, pe care personal o aștept de mai mulți ani. Președintele PNL va propune un amendament la bugetul local prin care banii pentru cluburile sportive să fie folosiți pentru construirea de săli de sport pentru elevi.

Iată ce spune Bogdan Huțucă:

„Potrivit statisticilor ISJ, 19 școli și licee din municipiul Constanța, însumând peste 11.000 de elevi, nu au sală de sport, în schimb Primăria va acorda și anul acesta subvenții de la bugetul local cluburilor sportive în valoare de peste 20 milioane lei.
Cu banii aceștia, domnule primar Decebal Fagadau, ați putea construi săli de sport și bazine de înot în toate cele 19 școli. Dar vă pasă?
Consilierii locali PNL vor propune un amendament pentru reducerea sumelor alocate cluburilor sportive pentru a demara procedurile în vederea construirii acestor săli de sport în școlile constănțene, atât de mult așteptate de elevi.
Așteptăm să dați dovadă domnule Fagadau de un minim de decență și să nu vă opuneți pentru ca toate școlile să beneficieze de săli de sport conforme.”

PNL a încercat același lucru și anul trecut, dar nu a reușit. Atunci, proiectul a trecut cu voturilor consilierilor locali PSD și PMP. Decebal Făgădău și Claudiu Palaz, care-și spuneau „analfabet politic” și „șuț intelectual” în campanie, colaborează bine în consiliu.

Iată ce scriam în vara lui 2019:

„Consilierii locali ai PSD și PMP Constanța au dat 21 de milioane de lei din banii noștri unor cluburi și asociații de fotbal, deși multe unități de învățământ din oraș nu au săli de sport. Și este datoria primăriei să le construiască. De altfel, Decebal Făgădău a promis în campanie că va construi niște săli de sport în școli și licee. Dar ce n-a promis… Consilierii PNL au votat împotrivă. Dacă PMP s-ar fi opus, proiectul nu ar mai fi trecut. Primarul Decebal Făgădău public a mulțumit Partidului Mișcarea Populară Constanța, condus de Claudiu Palaz. Banii au fost acordați într-o ședință extraordinară a Consiliului Local.”

„Asta nu-i politică, e sabotaj. Liberalii constănțeni s-au opus finanțării sportului. Văd atâta falsitate! Se află în campania electorală și cred că această atitudine le va aduce puncte”, a spus atunci primarul Decebal Făgădău.

Istoria s-ar putea repeta și în 2020. Fără voturile PMP, acest proiect nu trece.

Rămâne să vedem ce e mai important: să construim săli de sport pentru copiii noștri sau să dăm bani unor asociații care plătesc (în multe cazuri) salarii de lux?

„Handbaliștii sunt, probabil, cei mai bine plătiți bugetari din România. În solicitările pe care le fac primăriei, aceștia spun și cum vor cheltui banii. „România liberă“ a dezvăluit în trecut că, în unele cazuri, peste 93% din sumele solicitate sunt destinate exclusiv salariilor. În urma calculelor noastre, salariul mediu pentru un angajat al asociației se ridică la peste 230.000 de lei pe sezon, adică peste 19.000 de lei pe lună. Primăria Constanța, deși este principalul finanțator al asociației de handbal și deși vorbim de bani publici, nu a dorit să comunice sumele pe care le primesc sportivii, motivând că „există clauze de confidențialitate în contractul încheiat între jucători și angajații clubului Handbal Club Dobrogea Sud”. Potrivit unor documente intrate în posesia noastră, cele mai mari salarii ajung la 5.500 de euro și se duc spre șefii asociației și spre sportivii străini, în timp ce românii au circa 600 de euro pe lună.”

România liberă

O precizare: în urmă cu câțiva ani, nu mulți, aceste proiecte erau votate și de PNL.

Vă recomandăm și:

Leave a Reply

Your email address will not be published.