Bogdan Huțucă: În prima zi de mandat, Guvernul PSD-Tudose dinamitează mediul de afaceri și stabilitatea locurilor de muncă

Bogdan Huțucă

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, consideră că, în prima ședință a Guvernului PSD-Tudose, s-a intervenit brutal și fără precedent pe Codul Fiscal, cu prejudicii grave aduse predictibilității și securității juridice fiscale.

În prima zi de mandat, Guvernul PSD-Tudose face primul abuz de încredere. Având expertiză în finanțele publice, realizez că modificarea prin OUG a Codului Fiscal este primul pas spre un dezastru în sistemul fiscal-bugetar: orice investitor, om de afaceri și creator de locuri de muncă se va supune hazardului PSD, nu predictibilității și stabilității fiscale”, declară deputatul Bogdan Huțucă. Acesta amintește că „în vechiul Cod Fiscal articolul 4 era vestit prin inaplicabilitatea lui din cauza sintagmei <<de regulă>>, consecința fiind un șir interminabil de ordonanțe ce au omorât predictibilitatea fiscală în România”.

În Codul Fiscal rescris, cu un efort de voință a reprezentanților tuturor partidelor parlamentare, se prevede că orice modificare și completare în domeniul fiscal se aprobă prin lege și intră în vigoare în termen de șase luni. Se interzice emiterea de ordonanțe de urgență pentru măriri de impozite, taxe sau anulări de facilități (cu excepția situațiilor de infringement). Aceasta a fost cea mai importantă victorie în rescrierea Codului Fiscal. Astăzi omorâm din nou predictibilitatea dând posibilitatea Guvernului să schimbe când consideră dânșii justificat regulile fiscale ce au stat la baza planurilor de afaceri, proiectării bugetelor, acordării de finanțări, fundamentării prețurilor și tarifelor”, susține vicepreședintele Comisiei pentru Buget Finanțe și Bănci din Camera Deputaților, deputatul Bogdan Huțucă.

Ce face azi Guvernul Tudose este cât se poate de grav! Este un nou episod OUG 13, doar că în loc de <<marea evadare>> a justițiabililor, acum se acoperă prin OUG cele mai mari abuzuri împotriva mediului de afaceri. Nu o spun numai eu, verificați raportul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pe acest subiect, citiți declarația președintelui Klaus Iohannis pe același subiect.  Lipsa de viziune a PSD reinventează soluții depășite și uitate. Măsura vârf de lance din programul PSD este introducerea impozitului pe cifra de afaceri. Efectele preconizate: descurajarea investițiilor și angajărilor și, în mod cert, încurajarea evaziunii fiscale. Este o măsură pro-faliment. Nici măcar nu i-a dus mintea să diferențieze cotele de impunere în funcție de domeniile de activitate și de rentabilitatea acestora. Ce face azi PSD este confiscarea marjei de profit a companiilor. Sunt companii cu venituri semnificative, care au sub 1% rentabilitate. În mod cert parte dintre companii vor căuta soluții în zona ascunderii veniturilor sau a mutării domiciliilor fiscale în țări cu mult mai multă decență în politicile fiscale. Vom calcula câte companii deținute de oameni de afaceri constănțeni își vor deschide porțile în Bulgaria”, subliniază Bogdan Huțucă.

Nu în ultimul rând, președintele PNL Constanța afirmă că:

„PSD se face vinovat, cu probe, de o fraudă majoră de încredere la adresa românilor. Măsurile din programul ascuns de guvernare trădează incompetența, disperarea și lipsa de viziune a echipei Dragnea-Tudose-PSD-ALDE”.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Cum fac doi preoți caterisiți PR pentru IPS Teodosie

vin iun. 30 , 2017
Deși mi-am propus să nu particip, curiozitatea m-a împins totuși la conferința de presă organizată de Arhiepiscopia Tomisului, în care doi preoți (Costică Antoche și Nicu Ciprian Guriță) urma să își ceară public iertare pentru faptele comise. O premieră națională, după cum ne-a lăsat să înțelegem Eugen Tănăsescu, purtătorul de […]
antoche gurita

V-ar putea interesa și: