Bogdan Huțucă: „Legea privind majorările salariale induce probleme majore de echitate”

bogdan-hutuca

Candidatul Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților, Bogdan Huțucă, este de părere că Legea votată de PSD privind majorările salariale induce probleme majore de echitate într-un sistem deja profund inechitabil.

„A le oferi medicilor sau profesorilor majorări salariale și a trece cu vederea celelalte categorii ocupaționale echivalează cu debalansarea sistemului. În acest moment, PNL își dorește să găsească formula echilibrată care să aibă și sursă de finanțare și care să țină cont de nevoia unui echilibru între categoriile de bugetari și nu crearea unor discrepanțe nefirești în rândul acestora”, susține Bogdan Huțucă.

Acesta susține că problema subfinanțării din sănătate și învățământ, și în primul rând a salarizării personalului din cele două sisteme, ne afectează pe noi toți și ar trebui să se regăsească pe agenda permanentă a guvernării viitoare.

„La modul general, valoarea unui proiect, indiferent cine îl inițiază – Parlamentul sau Guvernul – ține de idei, dar și de studii și analize de impact, de apartenența la o strategie. Dacă punem imaginea pe primul loc, dacă dorim să punctăm într-un mod populist, riscăm ca mâine să constatăm că domenii de activitate, categorii sociale, proiecte de dezvoltare sunt afectate negativ. Orice proiect de majorare de cheltuieli bugetare trebuie precedat de asigurarea consolidării bugetare, de reforme structurale profunde, menite să asigure creșterea economică”, consideră candidatul PNL la Camera Deputaților.

Liberalul Bogdan Huțucă afirmă că „obiectivul acestor creșteri nu ar trebui să vizeze procente, ci să asigure alinierea la sistemul de salarizare din alte structuri guvernamentale mult mai bine plătite”.

„După ce mai mulți ani, PSD a administrat haotic veniturile bugetare și discreționar partea de cheltuieli, sabotând sustenabilitatea bugetară, lansarea unui proiect de genul celui promovat în aceste zile arată un dezinteres total față de o abordare strategică”, concluzionează candidatul PNL pentru un post de deputat în Parlamentul României, Bogdan Huțucă.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.