Bogdan Huțucă, PNL: „Ar fi păcat să pierdem o universitate care, de-a lungul anilor, s-a consolidat ca un centru educațional de excelență, doar pentru unele posibile avantaje cunoscute doar în culise”

Parlamentarii PNL Constanța: deputații Bogdan Huțucă, Marian Crușoveanu, Mircea Banias și senatorul Septimiu Bourceanu

Parlamentarii PNL Constanța vor întreprinde acțiuni comune pentru ca interesele comunității academice și ale Universității Maritime Constanța, a anunțat, duminică, deputatul Bogdan Huțucă, președinte al Organizației Județene.

„Urmăresc cu atenție dezbaterea care există pe plan local referitor la fuziunea Universității Maritime Constanța cu Universitatea Politehnica București și cu Universitatea din Pitești. De asemenea, am văzut care sunt poziționările publice ale studenților, ale foștilor studenți dar și ale mediului academic al Universității Maritime Constanța.”, a spus acesta.

În opinia sa, subiectul merită atenția tuturor parlamentarilor de Constanța, pentru că vorbim despre o universitate de prestigiu care are legătură cu specificul nostru zonal și care, în cei aproape 33 de ani de existență, a devenit un brand cu o identitate recunoscută la nivel internațional. Acest prestigiu dobândit înseamnă promovarea mediului academic constănțean, dar mai ales livrarea de cadre profesional pregătite într-un domeniu extrem de specific.

„De-a lungul anilor, am observat o evoluție spectaculoasă a acestei instituții de învățământ superior care, prin această comasare/ fuziune/ absorbție și-ar pierde din profilul educațional privind zona marină civilă. Prin promovarea învățământului de marină civilă, UMC întărește specificul nostru zonal, iar cei care absolvă această universitate promovează, la nivel național, nu doar orașul nostru, ci și învățământul superior de calitate.”, a adăugat liderul PNL.

„Alături de colegii mei parlamentari din PNL, Septimiu Bourceanu, Marian Crușoveanu și Mircea Banias, voi întreprinde mai multe demersuri, atât la nivelul Parlamentului, cât și al Guvernului României, pentru ca această situație să fie extrem de bine analizată, astfel încât interesele comunității academice și ale studenților din UMC să fie respectate și reprezentate transparent. Ar fi păcat să pierdem o universitate care, de-a lungul anilor, s-a consolidat ca un centru educațional de excelență, doar pentru unele posibile avantaje cunoscute doar în culise.”, a conchis Bogdan Huțucă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua Dobrogei, sărbătorită la Acvariu de elevi din Valu lui Traian

Dum nov. 13 , 2022
Ziua Dobrogei a fost sărbătorită, în week-end, La Acvariul din Constanța, cu elevii clasei a IV-a de la Școala „Ion Murgescu” din localitatea Valu lui Traian. Aceștia au fost însoțiți de învățătoarea Mirela Mirea, iar invitată a fost profesoara de istorie, Otilia Mitroi. Elevii s-au documentat și au vorbit despre […]

V-ar putea interesa și: