Bogdan Huțucă, PNL: „Atitudinea statului austriac, un șantaj arogant pe teme false”

bogdan-hutuca-pnl

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a avut o reacție după ce România nu a reușit să adere la spațiul Schengen și a acuzat Austria de „șantaj arogant pe teme false”.

„Am sperat până acum, cu toții, să vedem un rezultat pozitiv în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen a României. După ce am primit o serie de rapoarte pozitive, atât la nivelul Parlamentului European, cât și al Comisiei Europene, care indică faptul că România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderare, după ce am depășit și bariera numită Olanda, era firesc ca țara noastră să fie acceptată. Merităm, pentru că îndeplinim toate condițiile tehnice, iar acest fapt este demonstrat.” a spus acesta.

În opinia sa, „modul în care procedează Austria este un șantaj care zdruncină, pe de o parte solidaritatea europeană dar, în același timp, lovește în pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană”, iar „această atitudine a oficialilor austrieci este împotriva românilor, români care, de-a lungul istoriei, au demonstrat ce înseamnă să aperi creștinismul, să promovezi valorile europene și să plătești libertatea cu vărsare de sânge.”

„Nu am cum altfel să cataloghez atitudinea reprezentanților statului austriac din ultimele zile, decât drept un șantaj arogant pe teme false, mai ales că România nu face parte din coridorul balcanic de migrație. Este clar, pentru noi toți, că tema migrației este doar un pretext. Și atunci, nu ai cum să nu te întrebi: jocul cui îl face Austria și ce interese protejează? Oare oficialii austrieci spun întregii Europe că ucrainenii care fug din calea războiului ar trebui opriți doar în România, Ungaria, Slovacia și Polonia? Vetoul Austriei pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen ne obligă pe noi, românii, să analizăm extrem de amănunțit relațiile bilaterale. În același timp, atitudinea lor de a călca în picioare amabilitatea României invită la o reacție la nivel diplomatic, economic, politic și social.”, a mai spus Bogdan Huțucă.

Acesta a subliniat că România merită în Schengen.

„Atitudinea Austriei arată că Europa este dominată de tranșee, atitudine care fracturează solidaritatea europeană și care va amplifica discursul eurosceptic al partidelor extremiste susținute de canalele din Rusia. Această divizare poate avea efecte neproductive în planul colaborării bilaterale. Românii au arătat că sunt solidari cu Europa. Este corect ca Europa, dar mai ales Austria, să fie solidară cu România.”, a conchis acesta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Întreruperi de curent electric în perioada 12 - 16 decembrie, din Vama Veche până în Năvodari

joi dec. 8 , 2022
E-Distribuție Dobrogea a anunțat întreruperi de curent electric în perioada 12 – 16 decembrie. Luni, 12 decembrie 2022 Orasul Năvodari, cu zona Mamaia Sat și Mamaia Nord – întrerupere partialã. NOTǍ: Posibile intreruperi de scurta duratã. 00:00 – 23:59 Stațiunea Mamaia, cu zona de Nord – întrerupere parţialã. NOTǍ: Posibile […]

V-ar putea interesa și: