Bogdan Huțucă, PNL: „Primarul Constanței își face treaba de mântuială, dar acuză PNL de rea-voință”. Cum răspunde Decebal Făgădău

decebal fagadau bogdan hutuca
Decebal Făgădău și Bogdan Huțucă

Primarul Constanței își face treaba de mântuială dar acuză Partidul Național Liberal de rea-voință, spune președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

„Făgădău este supărat pentru că liberalii nu au votat proiectul de hotărâre inițiat de el care prevede aprobarea cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța S.A. Ce uită Decebal Făgădău să spună este că acest proiect de hotărâre introdus ad-hoc pe ordinea suplimentară a ședinței extraordinare a Consiliului Local Constanța conține doar intenția primarului de preluare printr-o opțiune de cumpărare a rețelei de termoficare. Problema rețelei termice a Constanței este una gravă și este permanent pe agenda Organizației Județene PNL și de aceea nu putem vota un proiect care nu conține o expertiză tehnică din care să reiasă stadiul rețelei și nivelul de erodare.”, a spus liderul PNL.

Ceea ce a mai “uitat” Decebal Făgădău să scrie în proiectul de hotărâre este scopul achiziționării rețelei termice și finanțarea din fonduri guvernamentale sau europene, a completat acesta.

„În mod superficial, primarul a fluturat în fața consilierilor o fițuică ce nu avea absolut niciun fel de susținere. Îl somăm public pe Decebal Făgădău să refacă rapid acest proiect de hotărâre care să conțină o expertiză tehnică și să își asume reabilitarea rețelei termice pe care are de gând să o cumpere din fonduri europene.”, a conchis Huțucă.

În replică, Organizația Municipală a Partidului Social Democrat Constanța condamnă votul prin care consilierii liberali au determinat pierderea sumei de 65 de milioane de euro, fonduri europene, de către orașul nostru. Cu acești bani sistemul de termoficare ar fi fost complet modernizat, fapt care ar fi condus la diminuarea substanțială a costului gigacaloriei. 

 „Avem termen până la sfârșitul lunii septembrie să depunem un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic. Important este să generăm soluții pentru comunitate, nu doar discuții sterile. Astăzi liberalii, pentru că nu au votat acest proiect, ne pun în pericol căldura pentru sezonul rece, penalizează constănțenii pentru că au intrat în campanie electorală. Sunt extrem de dezamăgit de modul în care consilierii locali PNL înțeleg să facă politică, în batjocură față de constănțeni. Voi reveni cu acest  proiect pe ordinea de zi și voi invita la ședința Consiliului Local președinții de asociații de proprietari, să vedem dacă lor le convine să pierdem 65 de milioane de euro. Este incredibil ce au reușit să facă liberalii astăzi. Să ne facă să pierdem bani europeni și să fim amenințați că vom sta în frig la iarnă!” a declarat Decebal Făgădău, președintele Organizației Municipale a PSD Constanța.

Vă reamintim că Primăria Constanța a atras, în anul 2018, fonduri europene nerambursabile de peste 28 de milioane de lei pentru nouă proiecte, în timp de Primăria Cluj a atras fonduri de 109 milioane euro, adică circa 508 milioane lei. Detalii mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.