Bogdan Huțucă, PNL, spune că Decebal Făgădău este VINOVAT pentru modul în care arată Cazinoul

cazinou constatna

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, spune că primarul Decebal Făgădău este responsabil pentru modul în care arată Cazinoul.

Acesta a precizat că imobilul nu are niciun studiu tehnic sau vreun deviz în spate, lucru sesizat inclusiv de Ministerul Dezvoltării.

„În urma unei întrebări adresate în urmă cu o lună premierului României privind „măsurile pentru restaurarea Cazinoului din Constanța, aflat într-o stare de degradare avansată”, am primit un răspuns în care se justifică cei șapte ani pierduți, timp în care clădirea s-a plimbat între Primăria Constanța și Compania Națională de Investiții (CNI). Pe traseul anilor, multe licitații anulate de CNCS și judecători, pe motiv de încălcare a legislației achizițiilor publice. Potrivit ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, Cazinoul se află la CNI, însă nu se poate organiza o nouă licitație deoarece Primăria Constanța nu a depus documentația tehnico-economică actualizată”, a spus Bogdan Huțucă.

Acesta a prezentat și răspunsul ministrului Paul Stănescu:

„Având în vedere că ultima licitație anulată a fost demarată de CNI în anul 2016, precizăm că pentru reluarea unei noi proceduri de achiziție publică este necesară actualizarea documentației tehnico-economice. În acest sens, este necesară depunerea documentației specifice de către Primăria Constanța, astfel încât să poată demara procedura privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici și ulterior demararea unei noi proceduri de achiziție publică”.

Aceasta este, în opinia liberalului, explicație pentru care din 2016 nu s-a mai organizat o nouă licitație: Primăria Constanța nu a depus documentația specifică încât să se poată demara o nouă procedură. Doi ani în care nu s-a mișcat niciun deget pentru reabilitarea Cazinoului!

„În lumina celor comunicate de Ministerul Dezvoltării, îi solicit public primarului Decebal Făgădău să lămurească situația Cazinoului și să precizeze de ce nu a fost depusă documentația specifică din 2016 până în prezent pentru a fi reluată procedura de licitație pentru reabilitarea monumentului.”, a mai spus Huțucă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.