Bogdan Huțucă și doi parlamentari UDMR, amendament referitor la dreptul de folosire a biletelor în cazul amânării spectacolelor sau evenimentelor

Ieri a fost aprobat un amendament în cadrul Comisiei de buget, depus de trei parlamentari, referitor la dreptul de folosire a biletelor în cazul amânării spectacolelor sau evenimentelor.

Amendamentul a fost inițiat de Bogdan Huţucă, Kolcsár Anquetil-Károly și Alexandru Kocsis și prevede că termenul de aducere la cunoștința publicului a datei reprogramării unui eveniment sau festivalului amânat din cauza restricțiilor impuse de pandemia în care ne aflăm este de maximum 6 luni de zile de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare a evenimentelor şi festivalurilor, iar biletele pot fi prelungite până la data reorganizării spectacolului/concertului.

În acest fel s-a modificat OUG 174/2020 care prevedea că data reprogramării evenimentului sau festivalului nu poate depăşi data de 30 septembrie 2021. Amendamentul a fost rodul unor discuții cu Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) și reprezentanții EMAGIC, fiind susținut si de Ministerul Culturii.

„Concertele mari cu formații sau artiști care au turnee internaționale necesită o planificare cu mult timp în avans. Fiind vorba de concerte care se organizează în mai multe țări, este improbabil ca un organizator din România sa poată reprograma unilateral o data amânată, mai ales ca această dată se va suprapune peste programări anterioare. Industria de evenimente a fost închisă total și are nevoie de sprijin ca de aer pentru a supraviețui. Sunt companii care au achiziționat echipamente în leasing, care plătesc impozite pentru spatiile deținute și salarii pentru angajații pe care ii au și pe care nu doresc să îi piardă.”, a spus Alexandru Kocsis.

Acesta califică amendamentul drept „extrem de util și just”.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.