Bogdan Huțucă și doi parlamentari UDMR, amendament referitor la dreptul de folosire a biletelor în cazul amânării spectacolelor sau evenimentelor

Ieri a fost aprobat un amendament în cadrul Comisiei de buget, depus de trei parlamentari, referitor la dreptul de folosire a biletelor în cazul amânării spectacolelor sau evenimentelor.

Amendamentul a fost inițiat de Bogdan Huţucă, Kolcsár Anquetil-Károly și Alexandru Kocsis și prevede că termenul de aducere la cunoștința publicului a datei reprogramării unui eveniment sau festivalului amânat din cauza restricțiilor impuse de pandemia în care ne aflăm este de maximum 6 luni de zile de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare a evenimentelor şi festivalurilor, iar biletele pot fi prelungite până la data reorganizării spectacolului/concertului.

În acest fel s-a modificat OUG 174/2020 care prevedea că data reprogramării evenimentului sau festivalului nu poate depăşi data de 30 septembrie 2021. Amendamentul a fost rodul unor discuții cu Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) și reprezentanții EMAGIC, fiind susținut si de Ministerul Culturii.

„Concertele mari cu formații sau artiști care au turnee internaționale necesită o planificare cu mult timp în avans. Fiind vorba de concerte care se organizează în mai multe țări, este improbabil ca un organizator din România sa poată reprograma unilateral o data amânată, mai ales ca această dată se va suprapune peste programări anterioare. Industria de evenimente a fost închisă total și are nevoie de sprijin ca de aer pentru a supraviețui. Sunt companii care au achiziționat echipamente în leasing, care plătesc impozite pentru spatiile deținute și salarii pentru angajații pe care ii au și pe care nu doresc să îi piardă.”, a spus Alexandru Kocsis.

Acesta califică amendamentul drept „extrem de util și just”.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.