Bogdan Huțucă și doi parlamentari UDMR, amendament referitor la dreptul de folosire a biletelor în cazul amânării spectacolelor sau evenimentelor

Ieri a fost aprobat un amendament în cadrul Comisiei de buget, depus de trei parlamentari, referitor la dreptul de folosire a biletelor în cazul amânării spectacolelor sau evenimentelor.

Amendamentul a fost inițiat de Bogdan Huţucă, Kolcsár Anquetil-Károly și Alexandru Kocsis și prevede că termenul de aducere la cunoștința publicului a datei reprogramării unui eveniment sau festivalului amânat din cauza restricțiilor impuse de pandemia în care ne aflăm este de maximum 6 luni de zile de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare a evenimentelor şi festivalurilor, iar biletele pot fi prelungite până la data reorganizării spectacolului/concertului.

În acest fel s-a modificat OUG 174/2020 care prevedea că data reprogramării evenimentului sau festivalului nu poate depăşi data de 30 septembrie 2021. Amendamentul a fost rodul unor discuții cu Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) și reprezentanții EMAGIC, fiind susținut si de Ministerul Culturii.

„Concertele mari cu formații sau artiști care au turnee internaționale necesită o planificare cu mult timp în avans. Fiind vorba de concerte care se organizează în mai multe țări, este improbabil ca un organizator din România sa poată reprograma unilateral o data amânată, mai ales ca această dată se va suprapune peste programări anterioare. Industria de evenimente a fost închisă total și are nevoie de sprijin ca de aer pentru a supraviețui. Sunt companii care au achiziționat echipamente în leasing, care plătesc impozite pentru spatiile deținute și salarii pentru angajații pe care ii au și pe care nu doresc să îi piardă.”, a spus Alexandru Kocsis.

Acesta califică amendamentul drept „extrem de util și just”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sindicaliștii protestează. Cer demisia Guvernului și „un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate”

mie apr. 14 , 2021
Organizațiile sindicale Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, Blocul Național Sindical, Confederația Națională a Sindicatelor Libere-Frăția, Confederația Sindicatelor Democratice din România, Confederația Sindicală Națională Meridian – organizează simultan acțiuni de protest miercuri, 14 aprilie 2021, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în Piața Victoriei. „În contextul restricțiilor legale în vigoare, acțiunile […]
vasile zelca protest

V-ar putea interesa și: