Bogdan Huțucă spune că Decebal Făgădău A CONFISCAT comemorarea eroilor români

Astăzi, de la ora 9, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Constanța s-a desfășurat un ceremonial militar, religios și de depunere de coroane de flori.

Evenimentul a fost menit să omagieze și să comemoreze vitejia și eroismul militarilor români care au murit pentru ca Unirea să fie posibilă.

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și deputat, spune că, din păcate, acest eveniment solemn a fost confiscat de primarul Decebal Făgădău.

„Cu tristețe trebuie să subliniez acest lucru, mai ales că vorbim de Centenarul Marii Uniri.
În primul rând, organizarea ceremonialelor militare, religioase și cel al depunerii de coroane de flori a fost dintotdeauna atributul Prefecturii Constanța, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Anul acesta, invitația de a participa la acest eveniment nu a mai venit din partea prefectului, ci din partea primarului Decebal Făgădău, ca și autoritate organizatoare.
Astfel, domnul primar ne invita la ora 9, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, pentru a cinsti memoria eroilor neamului și a depune coroane de flori. Doar că, la ora 9, când majoritatea invitaților au ajuns, evenimentul era la final, acesta fiind devansat cu jumătate de oră de la sine putere a organizatorilor și fără să anunțe schimbarea.
De ce, domnule primar?
Cumva, s-a luat această decizie în interiorul partidului din care faceți parte, la nivel central, și vi s-a cerut să devansați ceremonialele în secret cu jumătate de oră pentru a evita astfel eventuale forme de protest ale cetățenilor și societății civile la adresa Guvernului și a partidului pe care îl reprezentați la Constanța?
Sau ați luat această decizie pentru a confisca în totalitate evenimentul, în condițiile în care reprezentanții altor partide politice și mulți alți invitați au ajuns la finalul ceremoniei?
Sau totul a fost doar încă o dovadă de amatorism politic și organizatoric, așa cum suntem obișnuiți cu toții, de altfel, în administrarea orașului? Ați dorit să organizați un eveniment istoric și ați eșuat, la fel cum vă doriți să administrați un oraș istoric și dați greș?”, se întreabă Bogdan Huțucă.

Oricare ar fi răspunsul la aceste întrebări sau oricare ar fi varianta corectă, președintele PNL consideră că este regretabil că un eveniment de o asemenea însemnătate este umbrit de astfel de jocuri, strategii sau, pur și simplu, de nepricepere.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.