Bogdan Huțucă spune că Decebal Făgădău A CONFISCAT comemorarea eroilor români

Astăzi, de la ora 9, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Constanța s-a desfășurat un ceremonial militar, religios și de depunere de coroane de flori.

Evenimentul a fost menit să omagieze și să comemoreze vitejia și eroismul militarilor români care au murit pentru ca Unirea să fie posibilă.

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și deputat, spune că, din păcate, acest eveniment solemn a fost confiscat de primarul Decebal Făgădău.

„Cu tristețe trebuie să subliniez acest lucru, mai ales că vorbim de Centenarul Marii Uniri.
În primul rând, organizarea ceremonialelor militare, religioase și cel al depunerii de coroane de flori a fost dintotdeauna atributul Prefecturii Constanța, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Anul acesta, invitația de a participa la acest eveniment nu a mai venit din partea prefectului, ci din partea primarului Decebal Făgădău, ca și autoritate organizatoare.
Astfel, domnul primar ne invita la ora 9, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, pentru a cinsti memoria eroilor neamului și a depune coroane de flori. Doar că, la ora 9, când majoritatea invitaților au ajuns, evenimentul era la final, acesta fiind devansat cu jumătate de oră de la sine putere a organizatorilor și fără să anunțe schimbarea.
De ce, domnule primar?
Cumva, s-a luat această decizie în interiorul partidului din care faceți parte, la nivel central, și vi s-a cerut să devansați ceremonialele în secret cu jumătate de oră pentru a evita astfel eventuale forme de protest ale cetățenilor și societății civile la adresa Guvernului și a partidului pe care îl reprezentați la Constanța?
Sau ați luat această decizie pentru a confisca în totalitate evenimentul, în condițiile în care reprezentanții altor partide politice și mulți alți invitați au ajuns la finalul ceremoniei?
Sau totul a fost doar încă o dovadă de amatorism politic și organizatoric, așa cum suntem obișnuiți cu toții, de altfel, în administrarea orașului? Ați dorit să organizați un eveniment istoric și ați eșuat, la fel cum vă doriți să administrați un oraș istoric și dați greș?”, se întreabă Bogdan Huțucă.

Oricare ar fi răspunsul la aceste întrebări sau oricare ar fi varianta corectă, președintele PNL consideră că este regretabil că un eveniment de o asemenea însemnătate este umbrit de astfel de jocuri, strategii sau, pur și simplu, de nepricepere.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Bogdan Huțucă spune că Decebal Făgădău A CONFISCAT comemorarea eroilor români

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum arată monumentul de 430.000 lei dezvelit în Cumpăna

sâm dec. 1 , 2018
Cumpăna are un nou monument, inaugurat pe 1 Decembrie, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Monumentul „Memorialul Eroilor” a fost dezvelit de către primarul PSD al comunei, Mariana Gâju, împreună cu veteranul de război Ion Ceapa, care are venerabila vârstă de 102 ani. După acest moment […]

V-ar putea interesa și: