Bola: Marcel Ciolacu se face că nu mai ţine minte că spunea că „PSD va mări pensiile cu 40% dacă va reveni la guvernare”

marcel ciolacu

În august 2020, Guvernul condus de Ludovic Orban a majorat pensiile cu 14%, cea mai mare creștere a pensiilor din Europa pentru acel an. Punctul de pensie a crescut atunci până la 1.442 de lei, față de 1.265 de lei cât fusese în timpul Guvernului Dăncilă, spune Bogdan Bola, deputat ajuns în parlamentat pe listele PNL, dar care și-a dat recent demisia din partid.

„Ce a făcut în acel moment PSD? A ignorat toate avertismentele specialiştilor şi a introdus, ȋn septembrie 2020, un amendament la legea rectificării bugetare prin care forţa majorarea cu 40%, ȋn loc de 14% cât propusese Guvernul Orban. De fiecare dată când li se spunea că este o măsură populistă şi că nu există resursele bugetare pentru o creştere cu 40%, pesediştii spuneau că nu este adevărat, că banii există şi că ei au soluţiile pentru a opera această majorare.”, spune Bola.

Iată ce spunea Marcel Ciolacu pe 22 septembrie 2020: “Vom intra în plenul reunit cu proiectul de rectificare şi vom face modificările ca legile votate în Parlament, e o lege votată, să se respecte, respectiv să fie mărite pensiile cu 40%.”

Pe 8 octombrie 2020, Sorin Grindeanu prezenta programul de guvernare al socialiştilor. Potrivit acestui document, când PSD ar fi ajuns la guvernare, urma să aplice majorarea pensiilor cu 40%. Mai mult, socialiştii promiteau că, în plus față de această majorare, vor mai majora pensiile cu încă 32%, eșalonat până în 2024.

Conform graficului prezentat de Sorin Grindeanu, punctul de pensie urma să fie 1.775 de lei în 2020, prin aplicarea „integrală” a majorării de 40%, votată de Parlament (adică 26% în plus față de ceea ce acordase deja Guvernul Orban). Mai departe, potrivit aceluiași grafic prezentat de Grindeanu, punctul de pensie urma să crească la 1.875 de lei în 2021, 2.010 de lei în 2022, 2.170 ȋn 2023 şi 2.340 ȋn anul 2024.

„Ce spune Marius Budăi, ministrul Muncii, astăzi? Că valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1 ianuarie 2022 de la 1.442 la 1.586 de lei. Adică o majorare de doar 10% a punctului de pensie, ȋn loc de 40%. Această majorare nu este doar mult sub ceea ce a promis PSD, dar este şi sub ceea ce a putut majora guvernul condus de Ludovic Orban ȋn cel mai greu an de pandemie.”, explică Bola.

Mai simplu:

– 2010 lei promitea PSD că va fi punctul de pensie

– 1586 de lei oferă PSD acum.

„Astăzi, Marcel Ciolacu se face că nu mai ţine minte declaraţia dată pe 15 iunie, ȋn studioul Realitatea TV când spunea că „PSD va mări pensiile cu 40% dacă va reveni la guvernare.” Întrebat cum o va face, a răspuns senin că “prin schimbarea priorităților bugetare”. Simplu, nu? Acum PSD este la guvernare, băgat de unii peneliști. Au fluturat ȋn faţa românilor această creştere cu 40% vreme de 3 ani de zile. A venit momentul ca Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Marius Budăi să ne arate cum se face sau să ȋşi dea demisia. Toţi!”, a conchis Bola.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit un fost inspector școlar

lun dec. 13 , 2021
S-a stins din viață Petre Purcărea, fost inspector şcolar la disciplina istorie, în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa. Anunțul a fost făcut de istoricul Stoica Lascu. „… don Pedro, s-a înălțat, mult prea devreme, la Ceruri, (o maladie ce nu iartă, iată, l-a doborât, din nenorocire, azi, pe la ciasul 1 după-amiezi). Dumnezeu să-l […]
petrica purcarea

V-ar putea interesa și: