VIDEO Bolnavii de cancer din Constanța așteaptă de 4 ani deschiderea secției de radioterapie. Când va fi gata

Pe 1 aprilie 2016, directorul de atunci al Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, aflat acum în închisoare, anunța închiderea secției de radioterapie. Nu era o glumă, ci o realitate cruntă.

De atunci, bolnavii de cancer din Constanța sunt puși pe drumuri. Autoritățile promit că noua secție va fi inaugurată în curând.

„În curând vom deschide Secția de Radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Astfel, pacienții din județul Constanța și nu numai nu vor mai trebui să meargă la București și se vor trata acasă”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Termenul anunțat pentru inaugurare este 27 aprilie 2020.

Acesta a anunțat și înființarea unei secții de Gastroenterologie.

„Tot în acest an vom înființa o Secție de Gastroenterologie deosebit de necesară pentru o unitate medicală de o asemenea anvergură. În acest fel, pe lângă aparatura performantă, pacienții vor beneficia de condiții mai bune de cazare și tratament. În plus am cerut conducerii unității medicale înființarea unei linii telefonice, speciale, care să ajute la o informare cât mai eficientă a persoanelor care bănuiesc că ar fi bolnavi de gripă sezonieră sau alte viroze, precum și urgentarea încheierii protocolului de colaborare dintre unitatea medicală, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și Serviciul de Ambulanță Județean, în vederea intervenției cât mai prompte în aceste cazuri.”, a mai spus Țuțuianu.

Anul trecut Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale al spitalului au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, în valoare de 8,5 milioane lei.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.