Bolnavii de Covid-19 simptomatici, fără comorbidități, vor putea fi tratați acasă

covid 19

Bolnavii de Covid-19 simptomatici, fără comorbidități, vor putea fi tratați acasă, a anunțat, astăzi, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru. Pacienţii simptomatici cu comorbidităţi vor rămâne în continuare internaţi în spital.

Nelu Tătaru a precizat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că în prezent bolnavii asimptomatici merg şi aglomerează spitalele, dar că procedura internărilor în cazul bolnavilor de Covid va fi reanalizată.

„Asimptomaticii după ce primesc rezultatul testului trebuie să anunţe medicul de familie, DSP sau să meargă cu ambulanţa la un spital de boli infecţioase. În acest moment un asimptomatic merge şi aglomerează tot ce înseamnă primirile urgenţe. Vom face o evaluare săptămâna viitoare şi chiar luni vom avea această întâlnire pentru a da o nouă direcţie. Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinicice. Simptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne pe internare în continuare. Simptomaticii fără comorbidităţi vor primi un tratament, vor fi evaluaţi şi vor merge la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie“, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a spus că este pregătită o colaborare în acest sens cu medicii de familie.

„Avem pregătită o colaborare cu medicii de familie atât prin contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare în care vor primi 30 de puncte pentru fiecare caz, precum şi posibilitatea de prestări servicii pe care o vor avea cu direcţiile de sănătate“, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un bărbat, proaspăt eliberat din penitenciar și infectat cu HIV, a mușcat un polițist

Sun Oct 11 , 2020
Completare ora 23.32 Bărbatul a fost reținut. Detalii AICI. În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și […]
politie masina