Bolnavii de covid nu vor mai fi obligați să moară singuri

coronavirus

Tatăl ei murea de covid într-un spital din Constanța, după un accident cerebral care îl privase de posibilitatea de a vorbi. Medicii i-au spus că se va stinge. N-a putut să se ducă să-și ia la revedere. O asistentă cu inimă mare a vorbit cu un pacient din salon, iar acesta, cu un mobil vechi, a reușit să apeleze video, să facă între cei doi o punte digitală. Un adio subînțeles prin clipirea apăsată a celui bolnav, printr-o lacrimă apărută în colțul ochilor, dacă nu cumva puținii pixei ai telefonului jucau o festă.

Nu moartea e cumplită, toți îi suntem datori, ci moartea așa, singur, fără să-ți poți lua la revedere. E la fel de cumplit și pentru cel ce se duce, și pentru cel ce rămâne.

Lucrul acesta este pe cale să se schimbe. Una din cele mai bune – normale, de fapt – măsuri pe care le-au anunțat guvernanții a venit azi. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că bolnavii de covid în stare gravă vor putea primi vizita unui preot și a aparținătorilor.

Ordinul de ministru ar urma să fie semnat vineri. Cel târziu luni, documentul va fi publicat în Monitorul Oficial. Preoţii vor avea voie să intre în spital la pacienţi în stare gravă, la fel şi aparţinătorii. Trupurile vor fi puse în sicrie care vor fi sigilate.

Într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu a făcut câteva precizări. 

„Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistenţă religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun. În ceea ce priveşte ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziţie de către familie/aparţinători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparţine. Ritualul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinţei familiei şi a tuturor normelor prevăzute de lege. Am căzut, de asemenea, de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor şi măsurilor de siguranţă suplimentare propuse de Ministerul Sănătăţii”, a transmis ministrul. 

Acesta a mulţumit tuturor reprezentanților cultelor care au participat la discuţii. 

Vă recomandăm și:

Suntem curioși, deci existăm

Liniștea

Zen Residence
energia residenceOne thought on “Bolnavii de covid nu vor mai fi obligați să moară singuri

  1. Bou de USR ist. Ca toti rezistii de fapt. Nu au mama, nu au tata.
    (Comenatriu cenzurat parțial din cauza folosirii de expresii vulgare).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Doi marinari români, arși pe jumătate din corp în urma unui accident într-un port din Malaezia

Thu Apr 8 , 2021
Doi navigatori romani de pe nava Rapallo au suferit arsuri pe 40-50% din corp in urma unui accident. Cei doi ar fi fost atinsi cu combustibil incins in timpul cat isi efectuau serviciul in sala masini in ziua de 7 spre 8 aprilie 2021, a anunțat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al […]
malaezia accident