VIDEO. Bolnavii din spitalele din Constanța, tratați cu mâncare expirată

Sute de kilograme de mâncare și ingrediente expirate au fost descoperite de inspectorii Protecției Consumatorilor la Spitalul Județean Constanța.

Hrana era destinată pacienților internați în unitatea medicală, potrivit directorului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, și era furnizată de SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Inspectorii OPC au găsit carne expirată care urma să fie prăjită și dusă bolnavilor, peste 500 kilograme de făină expirată încă din luna mai și biscuiți al căror termen de valabilitate era 2016.

De asemenea, au mai fost găsite câteva zeci de kilograme de legume congelate fără date de identificare, dar și gem făcut în bucătăria proprie fără rețetă, conținut, condiții de păstrare.

Contractul cu firma de catering a fost încheiat în timpul mandatului fostului manager al Spitalului de Urgență, Ionuț Căpățână, cercetat de procurorii DNA în mai multe dosare de corupție. Compania de catering mai are contracte și cu Spitalul CF Port și Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanta s-a autosesizat în urma materialelor difuzate de către mass media în cursul zilei de 30.08.2017, referitoare la controlul efectuat de către comisarii CJPC Constanța la firma de catering care asigura hrana pacienților internați la SCJU. Astfel, mâine va avea loc o ședință, urmând să fie demarate procedurile necesare pentru suplimentarea măsurilor de control asupra calității hranei”, au precizat reprezentanții spitalului, printr-un comunicat de presă.

În 2013, în mâncarea oferită de această firmă a fost găsit un vierme. Petre Preda, managerul societății, a dat atunci vina pe o bucătăreasă. Detalii AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.