Bombardamente în Odesa, oraș înfrățit cu Constanța VIDEO

odesa
Odesa în flăcări. Foto: Twitter

Mai mulţi jurnalişti au semnalat o serie de explozii în oraşul Odesa, duminică dimineaţă, şi au precizat că depozite de combustibil sunt în flăcări, relatează mai mulți jurnaliști.

„Astăzi ne-au trezit rusii, pe la 5 jumate. Explozii puternice au zguduit Odesa. Rachetele lansate din aer au fost interceptate de sistemul de apărare ucrainean. Nu toate. Câteva au atins solul, iar fum gros a fost raportat în mai multe zone din oras. Dacă la Kiev în sfârșit e liniște, în sud și est, atacurile sunt tot mai puternice.”, scris Cristi Popovici, corespondentul Antenei 3 (e constănțean de origine).

Iată imaginile postate de el pe Facebook (atenția la secunda 20).

„Trezit la Odesa de o serie de explozii puternice, care par să vină din locuri diferite din oraş. Se aud din nou avertismentele de raid aerian, prima dată declanşate la 04.30. Fum negru pe cer deasupra Odesei, după ce s-au auzit explozii puternice în această dimineaţă, aproximativ la ora 06.00”, a notat Richard Gainsford, corespondent ITV.

El a postat apoi şi imagini cu terminale de depozitare a combustibilului în flăcări, precizând că au avut loc atacuri cu rachete.”Am numărat cel puţin cinci puncte de impact separate”, a adăugat jurnalistul.

A scris despre explozii şi Isabelle Khushudian, corespondent Washington Post.

„Explozii puternice la Odesa. Geamurile camerei mele de hotel s-au zguduit. Nu este clar ce s-a întâmplat”, a fost postarea sa iniţială, urmată, după o oră, de precizări: ”Se pare că cel puţin un depozit de combustibil din/de lângă port a fost lovit. Flăcările sunt încă vizibile la baza coloanelor de fum”.

Şi Reuters a notat că au avut loc câteva explozii la Odesa, iar în social media au apărut şi alte imagini.

Constanța și Odesa sunt orașe înfrățite de 31 de ani.

Trupele ruseşti vor să captureze regiunea Donbas şi sudul Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Selebzki, în obişnuitul său mesaj transmis noaptea, conform The Guardian.

Zelenski a afirmat că trupele ucrainene au recâştigat controlul în zone din Kiev şi Cernigău.

„Sunt tot mai multe steaguri ucrainene în zone care au fost ocupate temporar”, a declarat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat că Ucraina îşi întăreşte poziţiile în direcţia estică şi în Donbas.

„Suntem conştienţi că inamicul are rezerve pentru a creşte presiunea în est. Care este obiectivul trupelor ruseşti? Vor să captureze atât Donbasul, cât şi sudul Ucrainei. Care este obiectivul nostru? Să ne apărăm pe noi înşine, libertatea noastră, teritoriul nostru şi poporul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski. 


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vremea, deosebit de rece pentru această perioadă

Dum apr. 3 , 2022
Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie, vor fi ninsori moderate cantitativ, brumă şi îngheţ la sol în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, în intervalul 3 aprilie, ora 10:00 – 5 aprilie, ora 10:00, arată o informare meteo publicată duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie. Pe […]
cod galben vant mare

V-ar putea interesa și: