Brazilia, una din cele mai mari economii din lume, vrea să investească în Constanța

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), prin Ruxandra Serescu – director general, i-a primit, astăzi 19 septembrie 2023, pe participanții Misiunii de Afaceri din Brazilia – Santa Catarina în România, găzduind și asigurând sprijin în organizarea întâlnirii dintre delegaţia formată din oameni de afaceri brazilieni și reprezentanții firmelor românești interesate de noi oportunități de business.

Delegația, sosită în România prin programul „Afaceri dincolo de granițe: Misiune de afaceri în România”, a fost însoțită de domnul Edson Roberto Dreher, Consul Onorific al României în Statul Santa Catarina.

Misiunea Economică Braziliană în România a fost organizată de FACISC – Federația Asociațiilor de Afaceri din Santa Catarina, Asociația de afaceri din Iporã do Oeste, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din România şi a Ambasadei României în Republica Federativă a Braziliei.

Orientarea strategică a misiunii de afaceri a fost trasată atât în scopul promovării dezvoltării relațiilor comerciale, cât şi în cel al explorării oportunităților de afaceri între statul Santa Catarina-Brazilia și România. Misiunea a avut ca obiectiv principal consolidarea legăturilor economice și comerciale dintre cele două țări, cu identificarea de parteneriate potențiale, investiții și colaborări bilaterale.

Delegaţia oamenilor de afaceri brazilieni a fost formată din reprezentanţi ai 17 companii cu următoarele domenii de activitate: transport şi logistică, construcţii civile şi dezvoltatori imobiliari, tehnologia informaţiei, automatizări şi electronică, agricultură, biotehnologie, maşini şi echipamente agricole, industria alimentară, mobilier şi lemn, energii regenerabile, turism, cultură etc.

Printre domeniile care au atras în mod deosebit interesul celor prezenți, s-au evidențiat agricultura, turismul, transportul, energia regenerabilă, nefiind lăsată deoparte nici tema academică, cu posibilitatea derulării unor programe studențești adresate tinerilor români și brazilieni. 

Reprezentanții firmelor din Constanța, invitate la eveniment, s-au arătat interesați de oportunitățile de colaborare româno-braziliană, prin realizarea unor parteneriate comerciale durabile, conectate la piețele specifice și la provocările actualității economice.

Brazilia a avut în 2021 un PIB de 1,609 trilioane USD (în România a fost de 184 miliarde USD). Potrivit Forbes, în 2023 este a zecea cea mai puternică economie din lume.

Brazilia are peste 214 milioane locuitori.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Schelet uman găsit la periferia municipiului Constanța

mar sept. 19 , 2023
Un schelet uman a fost găsit, marţi, la periferia municipiului Constanța. „Astăzi, la periferia oraşului Constanţa a fost găsit un schelet uman. În acest moment se desfăşoară cercetarea la faţa locului”, a declarat, marţi, şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Mădălina-Sorina Vlangăr. Ea a menţionat că alte detalii vor […]
politia-criminalistica

V-ar putea interesa și: