Breaking Bad de România. Conducea o rețea internațională de droguri din închisoare

Un bărbat de 34 de ani conducea o rețea internațională de droguri din închisoare prin intermediul concubinei sale. Magistrații au reținut zece persoane.

La data de 25 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au pus în executare 14 mandate de percheziții domiciliare, în județul Constanța, în cadrul a două dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, trei bărbați, de 21, 25, respectiv 34 de ani și o femeie, de 47 de ani, ar fi constituit un grup infracțional, specializat pe linia traficului de droguri.

Pe parcursul anului 2022, ar fi aderat la grupul infracțional încă trei bărbați, de 19, 33, respectiv 38 de ani și o femeie, de 30 de ani, toți acționând în mod neîntrerupt și coordonat, în scopul procurării, depozitării și punerii în vânzare de droguri de risc, în special cannabis.

Întreaga activitate infracțională a grupului ar fi fost coordonată de către bărbatul de 34 de ani, care ar fi avut rolul de a procura cantități mari de cannabis și de a le distribui celorlalți membri ai grupului, în scopul punerii în vânzare.

În luna februarie a.c., liderul grupării a fost arestat preventiv, în urma acțiunii organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog.

Activitatea infracțională a grupului a continuat să fie condusă de către bărbatul de 34 de ani, prin intermediul concubinei sale, de 30 de ani, care avea rolul de a transmite sarcinile trasate de către lider pentru membrii grupării aflați în libertate.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste două kilograme de cannabis, cocaină, 29 de grame MDMA, 7 comprimate ecstasy, 3-CMC, 35,6 grame Alpha PhiP, 21,6 grame rezină de cannabis, 95.430 de lei, 3.100 de euro, 100 de lire sterline, 24 de telefoane mobile, 6 cântare de precizie, un pistol de tip airsoft, cu bile, 20 de cutii materiale pirotehnice și alte bunuri cu valoare probatorie.

La domiciliul altor doi bărbați, de 18, respectiv 26 de ani, aflați în anturajul infracțional al unora dintre membrii grupării, în urma percheziției domiciliare, au fost identificate diferite cantități de droguri.

Totodată, din cercetări a reieșit că bărbatul de 33 de ani s-ar fi aprovizionat, cu substanțe psihoactive noi, de la un alt bărbat, de 26 de ani, fiind efectuate mai multe cumpărături de astfel de substanțe.

10 persoane bănuite au fost conduse la audieri, iar, în urma administrării probatoriului, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, 26 august a.c., persoanele urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cristina din Pitești strânge singură gunoaiele de pe plaja din Vama Veche

Fri Aug 26 , 2022
Pe plaja din Vama Veche s-au strâns munți de gunoaie. Deși mulți turiști le privesc nepăsători, o doamnă se străduiește să le strângă. Singură. „Probabil multi știm muntele de gunoaie de pe plaja la coborârea treptelor care duc la plaja de nudiști. Majoritatea am trecut pe lângă nepăsători pe acolo, […]
vama veche gunoaie