BTT a ajuns la PSD. Ministerul Familiei a preluat active importante din Costinești

Cel mai celebru hotel din Costinești: Forum

Biroul de Turism pentru Tineret SA (BTT) cu întreg patrimoniul societății, este acum administrat de Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, fost primar al Bucureștiului.

Printr-o ordonanță de urgență, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse (MFTES) preia pachetul de acţiuni de aproape 88% deținut de Ministerul Tineretului şi Sportului la Biroul de Turism pentru Tineret SA (BTT).

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse preia de la Ministerul Tineretului și Sportului pachetul de acţiuni deținut de stat la societatea „Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)” – S.A. Bucureşti, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 481/2013 privind aprobarea transferului pachetului de acțiuni detinut de stat la societatea Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T) – SA București din administrarea Autorității pentru Administrarea Activelor Statului în administrarea Ministerului Tineretului si Sportului. Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va exercita toate drepturile şi îşi va asuma toate obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar, în numele statului, la societatea „Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)” – S.A. Bucureşti, în condiţiile legii, aceasta funcționând sub autoritatea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Predarea-preluarea pachetului de acţiuni prevăzut la alin. (1) se face pe bază de protocol încheiat între Ministerului Tineretului și Sportului şi Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.”, se arată în ordonanța de urgență.

Miniterul Tineretului și Sportului este condus de Carol-Eduard Novak, UDMR.

Astfel, ministerul condus de Gabriela Firea primește o bază patrimonială importantă:

  • Hotel Forum din Costinești (peste 130 de camere și apartamente)
  • Teatrul de vară din Costinești
  • câteva apartamente în blocul Grup Gospodaresc Nord din Costinești
  • zeci de spații și terenuri în Costinești (unele în incinta Bazei sportive BTT, altele chiar pe faleză)
  • spații comerciale sau apartamente în Giurgiu, Deva, Slatina, Alexandria, Piatra Neamț etc.

Iată ce spune Denisa Neagu, deputat USR, despre tranzacție:

„În textul ordonanței de urgență se menționează că transferarea acestui pachet de acțiuni este „imperios necesară (…) în caz contrar fiind pusă în pericol realizarea obiectivelor incluse în Programul de Guvernare cu privire la tineret”. Această exprimare bombastică nu justifică nici pe departe transferul controlului majoritar la noul minister. O astfel de cedare ar fi trebuit să se facă în baza unei analize temeinice și pe baza unui plan de folosire a activelor BTT foarte clar. Acestea, din păcate, nu există.

Am studiat atât programul de guvernare, cât și partea de buget a MFTES și nu am regăsit nici o justificare a integrării BTT sub umbrela acestui minister. Am găsit însă referiri clare că ministerul are în vedere efectuarea lucrărilor de reparații capitale la centrele de agrement și de tineret. Adică fix acele tipuri de lucrări unde s-a devalizat constant bugetul de stat în timpul guvernărilor PSD.

Susțin în continuare faptul că tinerii din România trebuie să aibă acces la o rețea extinsă de baze de agrement dedicate și mă bucură orice inițiativă ce poate duce la creșterea segmentului de turism intern. Dar acestea nu pot fi un paravan sub care unii politicieni să ascundă alte interese.

În loc să se preocupe de rezolvarea problemelor arzătoare ale familiilor din România, coaliția toxică PSD-PNL continuă să-și împartă patrimoniul statului. Este absolut rușinos!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “BTT a ajuns la PSD. Ministerul Familiei a preluat active importante din Costinești

  1. am fost azi pe acoo, bine ar fi sa se faca ceva, ca e o groapa de gunoi acolo
    Ca e politic ca nu e politic, ca se vinde cuiva, ca sa da degeaba cuiva nici nu mai conteaza ca in ritmul actual zona aia degradata va trage tot Costinestiul in jos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Președintele CJC, Mihai Lupu, a discutat despre dezvoltarea județului Constanța cu un general american

vin ian. 14 , 2022
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a întâlnit cu președintele executiv al Atlantic Council, generalul James L. Jones Jr, fost consilier pe probleme de securitate al fostului președinte american, Barack Obama. Cei doi au discutat despre Planul de Reziliență al județului Constanța, consolidarea relațiilor bilaterale româno – americane și oportunitatea […]
mihai lupu James L. Jones Jr

V-ar putea interesa și: