Bucătăria groazei. Ce spune conducerea Colegiului Mihai Eminescu

Control CJPC (2)

Conducerea Colegiului Mihai Eminescu din Constanța a luat atitudine după ce Protecția Consumatorilor a făcut publice imagini din bucătăria groazei, locul unde erau pregătite produsele care se vindeau în chioșcul din incinta școlii. Directoarele spun că vor propune rezilierea contractului.

Iată mesajul, în întregime, semnat de directorii Colegiului Național „Mihai Eminescu”, prof. Marinescu Stelian și prof. Ibadula Bianca

„Ne declarăm profund revoltați de ceea ce am aflat din presă referitor la condițiile de igienă improprii, descoperite la sediul firmei care prepara alimentele aduse la Colegiul Național “Mihai Eminescu”. Personalul angajat al colegiului nu are dreptul de a controla activitatea comercială a unei firme și de a verifica legalitatea procesului de producție a alimentelor destinate consumului elevilor, în școli, dar salută acțiunea celor de la OPC și le mulțumește pentru informații, măsuri și sancțiuni. Ele trebuie să fie drastice și exemplare! Ne-am fi dorit ca aceste controale să fie mai dese și mai amănunțite și îi încurajăm pe.elevii noștri să ne semnaleze orice abatere și să se adreseze organelor competente în acest domeniu. Colegiul National “Mihai Eminescu” se disociază de acțiunea firmei care a încălcat grav normele de igienă și precizează că alimentele vândute la chioșc nu erau preparate în cadrul liceului, ci erau pregătite într-un imobil de pe strada Mircea cel Bătrân, aflat în apropierea Irish Pub- fapt menționat și în raportul OPC publicat în presă- și aduse în fiecare dimineață la liceu. Această situație gravă se va discuta în cadrul Consiliului de Administrație și se va propune rezilierea contractului de închiriere a spațiului cu firma aflată în culpă.
Dragi părinți, vrem să vă asigurăm că mereu am făcut și vom face toate demersurile necesare pentru a asigura elevilor noștri, în cadrul liceului, o existență fericită, desfășurată în normele igienico-sanitare și morale. Întreaga noastră activitate are în vedere dezvoltarea sănătoasă, frumoasă și armonioasă a copiilor dumneavoastră.”

Mizerie de nedescris într-o „bucătărie” care pregătea mâncare pentru copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.