Bugetarii ar putea avea două noi zile libere

Bugetarii ar putea avea încă două zile nelucrătoare, și anume 6 şi 7 ianuarie, când se sărbătoresc Boboteaza şi Sf. Prooroc Ioan Botezătorul.

O propunere legislativă în acest sens a fost adoptată miercuri de Senat, urmând să intre în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Acum, în România există 15 zile libere legale, conform Codului Muncii.

Propunerea legislativă a deputaților PSD, care completează un articol din Codul Muncii, a fost adoptată tacit de Senat și prevede ca Boboteaza şi Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, sărbătorite anual pe 6 şi 7 ianuarie, să fie declarate zile nelucrătoare.

„În mai multe state europene, ortodoxe sau catolice, precum Austria, Cipru, Croaţia, Finlanda, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania ori Suedia, ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanţa ei religioasă. Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârşit Botezului Domnului, Sfântul Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an. Pentru creştinii ortodocşi care utilizează calendarul neîndreptat (zis de stil vechi), ziua de 7 ianuarie este importantă pentru că, la această dată, este prăznuită Naşterea Domnului.”, arată iniţiatorii în expunerea de motive.

Ţările din Europa în care 7 ianuarie este sărbătoare legală sunt Belarus, Grecia, Georgia, Moldova, Rusia, Ucraina, Cipru.

Zilele libere legale în 2022

Acum, în România există 15 zile libere legale:

 • 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou)
 • 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române)
 • 22 aprilie (Vinerea Mare):
 • 24 şi 25 aprilie (Paştele ortodox)
 • 1 mai (Ziua Muncii)
 • 1 iunie (Ziua Copilului)
 • 12 şi 13 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii)
 • 15 august (Adormirea Maicii Domnului)
 • 30 noiembrie (Sfântul Andrei)
 • 1 decembrie (Ziua Naţională a României)
 • 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun)

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Bugetarii ar putea avea două noi zile libere

 1. Corect ar fi ca peste 60 % din bugetari sa primeasca liber DEFINITIV ! Poza este sugestiva ,felicitari autorului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un copil de 14 ani, care cânta în corul bisericii, a fost găsit mort în casă

joi dec. 8 , 2022
Un minor de 14 ani a murit, iar sora lui de 26 de ani a ajuns în comă la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon în timp ce dormeau. O sobă nesupravegheată, care nu funcţiona cum trebuie, ar fi fost cauza nenorocirii. Sora băiatului şi-a revenit […]

V-ar putea interesa și: