Bugetarii ar putea fi liberi și de Bobotează

Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților a aprobat miercuri un proiect prin care ziua de 6 ianuarie, de Bobotează, devine zi liberă pentru angajați, a declarat pentru G4Media deputatul USR Cristian Seidler.

Următorul pas este votul în plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională. Ulterior, proiectul va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

În 2022, salariații români au avut avea dreptul la 15 zile libere, adică sărbătorile legale, conform Codului Muncii. Dintre acestea, 9 au fost în timpul săptămânii și 6 în week-end.

Boboteaza face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică. De aceea Biserica mai numeşte Boboteaza “Arătarea Domnului”, “Dumnezeiasca Arătare” și “Epifania”, această din urmă denumire provenind din limba greacă şi însemnând “arătare”, “descoperire”, “revelare”. De fapt, Boboteaza înseamnă înnoirea omului creştin.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Consiliul Județean Constanța a mai făcut pași (mici) pentru construirea a două corpuri noi de spital

Wed Aug 31 , 2022
Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 31 august 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 25 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Trei proiecte de hotărâre, înscrise pe ordinea de zi, au vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI pentru trei obiective de investiţii. Mai exact, […]

V-ar putea interesa și: