Bugetul Medgidiei, supus dezbaterii publice

medgidia dezbatere

Luni, 25 ianuarie, în sala de ședințe a Primăriei Medgidia s-a organizat o dezbatere publică pentru a aduce în fața cetățenilor două teme importante pentru municipiu: bugetul local de venituri și cheltuieli al U.A.T. Medgidia, capitolele de funcționare și dezvoltare pentru anul 2016 și regulamentul de autorizare a activităților de producție și comercializare a produselor și serviciilor de piață, pe raza municipiului.

Bugetul local pentru anul 2016, în forma sa prezentată în dezbatere, este construit pe trei principii care includ: mărirea taxelor și impozitelor locale cu minimul prevăzut de noul Cod fiscal, veniturile primăriei să crească ca urmare a atragerii de finanțări, proiecte, investiții și cheltuieli care urmăresc respectarea legislației în vigoare. Ca priorități pentru anul acesta, în buget au fost prevăzute pe capitolul dezvoltare locală investiții noi pentru crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea infrastructurii rutiere, protecția cetățenilor și a mediului, susținerea educației, sănătății, culturii, a sportului și cultelor, precum și oferirea de servicii publice de cea mai bună calitate.

A doua temă a avut ca subiect reglementarea autorizării activităților de producție și comercializare a produselor și serviciilor de piață, pe raza municipiului, având ca obiective: stimularea dezvoltării activităţii de comercializare a produselor si serviciilor de piaţă; încurajarea liberei iniţiative; asigurarea concurenţei loiale si a liberei circulaţii a produselor si serviciilor de piaţă; informarea corectă si protejarea intereselor consumatorilor; modernizarea si dezvoltarea formelor de distribuţie; promovarea diverselor tipuri de reţele de distribuţie si forme de vânzare. Reglementările prevăd și spațiile publice unde nu pot fi desfășurate activități comerciale stradale: pe spaţii verzi, pe locurile de joacă pentru copii, pe trotuare a căror lăţime este mai mică de 2 m, în zona porţilor de acces ale imobilelor, pe părţile carosabile, în zonele de siguranţă şi de protecţie a drumurilor publice.
Materialele de dezbatere prezentate sunt disponibile pe site-ul www.emedgidia.ro pentru consultare și sunt așteptate sugestii până când temele vor fi supuse spre abrobare în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Medgidia din 28 ianuarie 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.