Bugetul NEVERSEA, 7% din bugetul total al municipiului Constanța

bugetul neversea
Scena principală a NEVERSEA, în prima seară a festivalului

Bugetul NEVERSEA, cel mai mare festival de la malul mării, este de 7% din bugetul total al municipiului Constanța.

„Bugetul NEVERSEA este în jurul a 9 milioane de euro, pentru acest an.”, a precizat Bogdan Buta, general manager al evenimentului, a declarat, într-o conferință de presă.

Bugetul municipiului Constanța prevede, pentru 2019, venituri totale de 612.653.000 lei, adică circa 129 de milioane de euro. Asta înseamnă că bugetul festivalului este de 7% din bugetul total al orașului.

De asemenea, bugetul NEVERSEA înseamnă o sumă de aproape două ori mai mare decât toate proiectele europene semnate de Primăria Constanța în anul 2018. (detalii AICI).

Încă o comparație interesantă: bugetul NEVERSEA 2019 este de 56% din veniturile pe care le va încasa, pe tot parcursul anului, Primăria Cumpăna, care va încasa în acest an, în total, 15,9 milioane de euro.

Bogdan Buta a precizat că pentru buna desfășurare a evenimentului lucrează peste 5.000 de persoane, plus 1.400 de voluntari.

„Sunt undeva la 50 de restaurante și de ordinul sutelor de puncte pentru băuturi răcoritoare sau alcoolice. Cei mai mulți sunt locali, dar sunt și diferiți chefi sau restaurante cunoscute. Cumva încercăm să satisfacem cerințele tuturor, de la cei care își doresc opțiuni cât mai accesibile, până la cei care își doresc ceva premium. Urmărim calitatea, iar pentru anumite produse și servicii trebuie să aducem operatori specializați.”, a precizat acesta.

Cea mai mare provocare pentru organizatorii NEVERSEA

În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 300 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 25 de metri înălțime, peste 90 de metri baza și peste 400 de metri pătrați de ecrane led de ultimă generație. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 de designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea universului NEVERSEA din acest an. Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă,  însumând 4,5 MW putere instalată, ceea ce înseamnă consumul unui oraș de 40.000 de locuitori din România. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, dacă ar fi să le punem cap la cap este de circa 30 de kilometri. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaționale de utilizare în medii speciale-mobile.

Cea de-a treia ediție a festivalului Neversea are loc până pe 7 iulie 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.