Bulgaria vrea să-și deschidă granițele pentru turiști de la 1 iulie

Veliko Târnovo, una dintre cele mai căutate stațiuni turistice din Bulgaria
Veliko Târnovo, una dintre cele mai căutate stațiuni turistice din Bulgaria

Bulgaria vrea să-și deschidă granițele pentru turiștii străini de la 1 iulie.

Autorităţile bulgare discută mai multe variante, printre care cea în care să fie primiţi turişti din statele vecine şi doar dacă în statul respectiv epidemia este ţinută sub control. Pentru a-i încuraja pe oameni să călătorească, 47% dintre hotelierii bulgari spun că vor reduce preţurile.

De săptămâna viitoare, cetățenii bulgari vor avea voie să călătorească în propria țară, în scop turistic. Măsura vine o dată cu relaxarea măsurilor de carantină, pe 13 mai. Vor fi redeschise hotelurile mici şi pensiunile, iar plajele trebuie să fie pregătite să primească turişti de pe 1 iunie. Pentru a-i convinge să îşi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

În Bulgaria au fost confirmate aproape 1.900 de cazuri de coronavirus, iar 84 de oameni au murit. Bulgaria a fost una dintre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie. Cu toate astea de Paşte, bisericile din Bulgaria au rămas deschise. 

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.