Bustul fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk, a fost dezvelit în Constanța

În anul Centenarului Republicii Turcia, Primăria Constanța a organizat astăzi, în Parcul Arheologic din Constanța, ceremonia de dezvelire a bustului fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk.  

Având în vedere însemnătatea acestei zile pentru comunitatea turcă, când se împlinesc 85 de ani de la moartea celui care a pus bazele Turciei de astăzi, la ceremonie au participat, pe lângă oficialități locale, Excelența Sa Özgür Kɪvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București, Emre Yurdakul, Consulul General al Turciei la Constanța, reprezentanți ai organizațiilor de la nivelul județului și Dobrogei, dar și ai consulatelor onorifice din județul Constanța și ai comunității turco-tătare.  

„Dragi prieteni români, astăzi cinstiți memoria unui adevărat prieten al poporului român. La 85 de ani de la trecerea sa în neființă, îl comemorăm pe marele nostru lider, Atatürk cu respect și recunoștință. În urmă cu 100 de ani, a reușit să obțină independența și libertatea definitivă a poporului turc. A început un amplu proces de reformă, a avut în vedere un popor turc la cel mai înalt nivel de civilizație, care să-și obțină locul binemeritat între popoarele lumii“.  

Excelența Sa domnul Özgür Kɪvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București

„Locul amplasării acestui bust aici, în Parcul Arheologic, situat în inima orașului, vorbește despre importanța comunității turco-tătare în istoria acestor meleaguri și despre bogata moștenire culturală pe care au adus-o în Dobrogea, dar și despre rolul extrem de important al acesteia în dezvoltarea vieții sociale și economice a regiunii. Mustafa Kemal Ataturk a fost un lider vizionar care a adus schimbări fundamentale în societatea turcă, reușind să transforme țara sa într-o națiune modernă și cu valori democratice“.  

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac

În cadrul ceremoniei de dezvelire a bustului au fost depuse coroane de flori, a fost păstrat un moment de reculegere, au fost intonate imnurile naționale ale Republicii Turcia și României, iar în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea Ovidius Constanța a realizat o descriere a vieții și personalității lui Mustafa Kemal Atatürk.  


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Bustul fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk, a fost dezvelit în Constanța

  1. Știm de la bunicii noștri care citeau presa română de la începuturile secolului trecut, de activitatea și importanța lui Kemal Atatiurc in dezvoltarea statului Turcia Bunicii mei erau foc și pară și aprecia revoluția statală a lui Mustafa Kemal Atatiurc in Turcia de la bunicii mei materni știm de dezvoltarea Turciei moderne de azi. In Dobrogea românii, turcii și tătarii au trăit într-o comunitate unită azi să știți că cei care sunt împotriva comunității turce in Dobrogea și la Constanța este etnia macedoneană ridicata de Ceaușescu ca intriga, AZI securitatea romana este în alianța cu securiștii macedoneni toți uniți din timpul domniei lui Ceaușescu, Ce n-am știut noi că turcii nu suportă sistemul comunist. Daca cineva v-a ataca Statuia lui Kemal Atatiurc aceia vor fii etnia macedoneană care din cauza comunismului dezvoltat în Romania de la ora actuala v-a lucra împreună cu comuniștii români care vor induce în eroare orice cercetare. La Constanța comunismul este in floare și sponsorizat din fonduri europene. Vechea securitate comunistă a lui Ceaușescu este mina in mina cu macedonenii ceaușiști care susțin sus și tare că Dobrogea este teritoriu macedonean. Așa că cine se v-a lega de Statuia lui Kemal Atatiurc la Constanța asta este axa la Constanța pensionarii români sri-ti de azi sunt impreuna cu macedoneni sri-sti.și altcineva nimeni. La Constanța actual aceasta linie este in voga formind împreună o alianță periculoasa plătită din fonduri europene.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ABADL a finalizat semnarea celor 11 contrate pentru reducerea eroziunii costiere

vin nov. 10 , 2023
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a finalizat ieri cu succes semnarea ultimelor două contracte din totalul celor 11, care prevăd execuția lucrărilor de protejare a litoralului românesc în cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”. În urma procedurii de licitație organizată de ABADL, ultimele două contracte […]

V-ar putea interesa și: