Ca să adopți doi câini, Primăria Constanța îți cere acordul asociației de locatari. Ca să deschizi un restaurant, nu ai nevoie de el

Primăria Constanța a adoptat, în mandatul Chițac, o politică de adoptare a câinilor fără stăpân. Toți câinii capturați stau în biobază, niciunul nu este eutanasiat și se apelează la iubitorii de animale pentru a-i adopta.

Există însă mai multe condiții.

  1. prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;  
  2. dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;  
  3. acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini.  

Așadar, regimul Chițac cere acordul asociației de proprietari pentru cei care vor să adopte doi câini.

Același regim a propus însă o hotărâre de consiliu local, care a fost votată de PNL, PSD și USR, care spune că, dacă cineva (nu trebuie să fie locatar, poate fi și chiriaș) dorește să deschidă un restaurant sau un bar la parter sau la ultimul etaj, nu mai are nevoie de acceptul asociației de proprietari și nici a vecinilor care stau perete în perete, dacă programul de funcționare este între 08.00 și 22.00.

Cu alte cuvinte, Chițac și Rusu consideră că doi cățeluși pot deranja un bloc întreg, indiferent de rasa lor (chiar și cei de talie mică), dar că un funcționarea unui restaurant nu reprezintă o problemă.

Prevederea referitor la restaurante a fost atacată în instanță pentru 55 de motive de nelegalitate.

De la începutul anului și până în prezent, 221 de căței au intrat într-o familie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul privat Euromaterna a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri de la înființare

mie oct. 4 , 2023
Spitalul privat Euromaterna din Constanța, cea mai mare maternitate privată din Dobrogea, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 43.617.309 lei, în creștere cu 6% față de 2021. Este cea mai mare cifră de afaceri de la înființarea firmei (2006). Potrivit Termene.ro, Euromaterna S.A. a înregistrat un profit […]

V-ar putea interesa și: