Cabinetul medical din Băneasa, în carantină. Doctorul, în stare gravă după ce a intrat în contact cu un repatriat

Situația gravă în localitatea constănțeană Băneasa, dar și în cele din jurul său. Singurul cabinet medical din zonă, care funcționa în Băneasa, este în carantină, după ce unul din cei doi medici care lucrează acolo s-a infectat cu virusul Covid-19 și este internat în stare gravă. Acesta a luat boala de la un cetățean care a venit din zonă de risc și nu a declarat acest lucru.

Iată ce spune soția medicului, Gabrielă Jurcă. Aceasta este, la rândul ei, medic. Mesajul a fost prezentat public de primarul din Lipnița, Florin Crăciun:

„Începand de azi, 02.04.2020 Cabinetul medical este in Carantina. Nu se vor mai elibera retete pana cel mai devreme dupa Paște. Din cauza faptului ca unii pacienti nu au declarat adevarul, sotul meu a intrat in contact cu o persoana venita din zona cu risc si acum este in stare grava internat la infectioase. Din acest motiv s-a luat masura inchiderii cabinetului.” NU ESTE DE GLUMIT! RESPECTAȚI RECOMANDARILE AUTORITĂȚILOR! Nu va deplasați în afara locuintei, decât pentru nevoile strict necesare! Păstrați distanta de 1,5 – 2 m, fata de alte persoane ! Protejați-vă și aveți grija de sănătatea dvs.!”

Dr. Gabriela Jurcă

Într-un sat aflat la circa cinci kilometri de Băneasa au sosit, recent, mai mulți membri de etnie rromă. Toți au sosit din zone de risc și, în mod normal, ar fi trebuit să stea în carantină timp de 14 zile. Nu numai că nu au făcut acest lucru, dar au și mințit medicul din comună.

Din informațiile noastre, în zonă nu s-a făcut nicio anchetă epidemiologică.

Riscul de apariție a unor focare de coronavirus în astfel de zone este extrem de ridica.

Spitalul din Băneasa a fost desființat în 2011. După câțiva ani, aici s-a deschis o cameră de gardă, care funcționează ca secție exterioară a Unității de Primiri Urgențe din Constanța.

Vă recomandăm și:

Mărturia unui medic de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol: „Visăm la ziua când ne vom putea strânge în brațe, fericiți a dovedi că suntem supraviețuitori, oameni și medici”

Medicii de familie recomandă pacienţilor: Limitaţi prezenta la cabinete doar la situaţii care nu suportă amânare!

O femeie de 54 de ani din Constanța a murit din cauza coronavirusului

Simulare: epidemia de coronavirus din România se va termina pe 1 iulie 2020

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polaris M Holding a igienizat un adăpost improvizat abuziv

Fri Apr 3 , 2020
Polaris M Holding a primit o solicitare din partea Primăriei Constanța de a igieniza o zona din vecinătatea cartierului Poarta 5, unde mai multi cetățeni de etnie romă improvizaseră abuziv un adăpost pe domeniul public. Angajatii Polaris au igienizat intreaga zona, iar toata cantitatea de deseuri colectata a fost transportata […]
polaris m holding