Cadrele didactice sunt eroii din perioada de criză și rămân modelatori ai viitorului

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, a transmis un mesaj cu ocazia deschiderii noului an școlar 2021-2022, în care afirmă că „după un an de pandemie, am demonstrat împreună că educația este un proces continuu, făcut cu sufletul, deși am avut școli închise și multe provocări în sistem!”

Iată mesajul în întregime:

„Anul școlar 2021-2022 debutează optimist, cu bucuria și emoția caracteristice primei zile de școală, dar și cu o oarecare incertitudine cauzată de prelungirea pandemiei.

În ciuda provocărilor impuse de contextul mondial al pandemiei, s-a demonstrat în anul școlar precedent că educația nu se oprește nici măcar pentru o zi pentru că este un proces continuu. Educația se face cu sufletul, se face cu mintea deschisă, se face creativ și cu mult curaj! Sunt valori pe care doar în școală le înveți.

 Deși am avut școli închise, iar lecțiile online s-au desfășurat în multe cazuri cu probleme, cadrele didactice și-au făcut datoria: au căutat soluții, au improvizat, la nevoie, au cerut ajutor atunci când nu au mai putut, dar niciodată nu au renunțat la misiunea lor și nici la ceea ce contează cel mai mult: ca fiecare elev să primească rodul educației!

Pentru noi, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, cadrele didactice sunt eroii din perioada de criză și rămân modelatori ai viitorului!

 Guvernanții, în schimb, le-au întors spatele! Cadrele didactice le cer acestora să-și onoreze datoria de a aplica, de îndată, integral Legea salarizării! De asemenea, colegii noștri solicită Executivului să facă tot posibilul ca în proiectul legii salarizării, care va fi elaborat anul viitor, să găsească soluția ca aceștia să fie mult mai sus poziționați în grila de salarizare decât în prezent! Se impune acest lucru pentru că o educație de calitate se face cu profesori bine pregătiți și motivați pe măsură!    

          Încercări puternice au fost și pentru elevi și știm prin ce emoții au trecut! Mulți dintre ei s-au comportat exemplar în această perioadă, depășind impasul unui nou tip de abordare a activității didactice și a învățării propriu-zise. Platformele online au deschis noi drumuri în sistemul de învățământ din România, iar cei care au avut primii curajul să testeze școala online, oferind în unele cazuri suport cadrelor didactice, sunt copiii!

Suntem convinși că fiecare elev a învățat după această perioadă mult mai multe lucruri decât stă scris în programele școlare: au învățat despre prietenie, empatie, curaj, curiozitate și despre faptul că a fi vulnerabil nu e un lucru rău dacă știi cui să îi ceri să fie alături de tine.

Aproape toți copiii se întorc în acest an în unitățile de învățământ, unde pe coridoare vor răsuna din nou râsetele și soneria care ne amintesc că o școală goală nu are suflet, dar o școală plină cu elevi și cadre didactice are viață și viitor! Mai sunt, din păcate, situații în care elevii nu vor auzi clopoțelul în prima zi de școală, fie din cauza restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei, fie din lipsa de preocupare a autorităților locale care nu au finalizat lucrările la infrastructura școlară.

În acest an nou școlar vă doresc, înainte de orice, să fiți sănătoși! Începem școala cu mai multă încredere, cu forțe proaspete, dar și cu speranța că dacă am reușit împreună acum, vom reuși de fiecare dată! Haideți să dăm școlii voce, o voce din ce în ce mai puternică, pentru că astăzi este despre voi: cadre didactice, elevi și părinți!

Vă doresc mult succes și realizări din plin!

Președinte FSLI,

Simion Hancescu

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Consiliul Județean Constanța face ce ar trebui să facă toate instituțiile publice

Mon Sep 13 , 2021
Raport de activitate. O expresie îi face să se schimosească de groază pe mulți aleși locali. Raport de activitate prezentat în fața presei – asta este ceva ce se apropie de filmele SF. Vă imaginați primarul din Agigea, Maricel Cîrjaliu, de pildă, în ipostaza asta? Nu știu să fi organizat […]
Conducerea Consiliului Județean Constanța s-a întâlnit astăzi cu toate instituțiile cu atribuții în emiterea avizelor pentru certificatele de urbanism și autorizațiile necesare derulării proiectelor mari de infrastructură.