Câinele polițist Pobaza a găsit țigări de contrabandă în valoare de aproape 120.000 de lei la bordul unei nave VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave, în Portul Constanța Sud Agigea, 7.450 pachete cu țigări de contrabandă. Ţigările erau ascunse în tancul de balast al navei. La acţiune a participat şi câinele poliţist Pobaza.

În data de 28.12.2020, în jurul orei 11.00, în urma activităților informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Agigea, au efectuat un supracontrol la o navă sub pavilion Sierra Leone, ancorată  în Portul Constanța sud Agigea.

În urma efectuării controlului amănunțit, la care a participat și câinele poliţist Pobaza specializat în detectare de tutun, în tancul de balast al navei a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 7.450 de pachete cu țigări netimbrate.  

La cercetări, s-a stabilit că țigările în cauză au fost achiziționate dintr-un port din Libia, de către trei marinari sirieni aflați pe nava acostată în port.

„Întreaga cantitate de țigări,în valoare de aproximativ 119.200 lei,a fost ridicată în vederea confiscării.”, spun polițiștii de frontieră.

Câinele polițist Pobaza a găsit țigări de contrabandă în valoare de aproape 120.000 de lei la bordul unei nave VIDEO

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.