Călătoria cu taxiul se scumpește cu 50%

UPDATE. Cerasela Ionescu, general manager al Romaris, a precizat că tarifele companiei pe care o reprezintă nu au fost încă stabilite și că vor fi mai mici decât cele prezentate de noi.

Tarifele firmelor de taxi se majorează cu circa 50%. Majoritatea firmelor vor avea tarife în jurul a 2,60 de lei pe kilometru. Tariful până acum a fost de 1,78 lei.

Nu o să mai existe tarif de exterior, conform modificărilor. Firmele de taxi ar fi putut să își aleagă un tarif de noapte, dar au hotărât de comun acord să folosească numai un tarif fix. Acesta a fost stabilit în urma unei expertize. Auditul a stabilit că suma de 2,62 lei/km este una care acoperă cheltuielile și permite profit.

Later edit: Am prezentat aici, în varianta originală a articolului, tarifele care vor fi practicate. Pentru ca managerii a doua firme de taxi au spus ca nu sunt oficiale, nu le mai publicam. Le-am salvat și vom reveni cu comparația când vor fi oficiale

Precizăm că RBT și-a modificat prețul înainte de aceste majorări, iar legal nu mai are voie sa modifice niciun preț timp de 6 luni.

Majorările au început deja să se aplice, dar nu pentru toate taximetrele, pentru că nu a existat timpul fizic pentru setarea aparatelor de taxat. De săptămâna viitoare, toate firmele ar trebui să aplice noile tarife.

5 comments

 • Pana acum au modificat
  Trans 2.61 lei/km
  Scorpion 2.62 lei/km
  General 2.63 lei/km
  RBT 1.99 lei/km zi

  • 2,68 general. am mers in seara asta de doua ori. la romaris am inteles ca a ramas 1.79 si au luat amenda pentru ca nu au facut “update” la preturi.

 • Eu o sa iau autobuzul. Asta e nesimtire curata. Salariul meu nu se mareste cu 50% cand am eu chef.

 • In Constanta este dublul pretului fata de Bucuresti!(1.31-1.50 lei/km!)…Masini nespalate si neintretinute, care miros la fel ca si majoritatea celor ce le conduc!..O mafie care trebuie starpita si inlocuita cu Uber-ul ,ca peste tot unde a patruns acest gen civilizat de transport persoane in Ro. La Constanta tot datorita acestor mafioti n-a avut loc pana acum!Constanteni solutia este de a refuza pe cat posibil utilizare acestor “servicii” de taximetrie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.