Calculul care arată de ce este esențial să stăm acasă

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și  Sănătate în Muncă, în calitate de expert independent din partea  Parlamentului European, a prezentat un calcul simplu care arată de ce este esențial să stăm acasă în această perioadă.

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, în calitate de expert independent din partea Parlamentului European, a prezentat un calcul simplu care arată de ce este esențial să stăm acasă în această perioadă.

„Pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi. Asta pentru că fiecare caz nou infectează alți 2.5 și la rându-le fiecare dintre aceia infectează alți 2.5 și tot așa exponențial.

Acum atenție: dacă reușim să înjumătățim frecvența contactelor => fiecare caz nou infectat de coronavirus va infecta 1.25 persoane, în loc de 2.5 persoane. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună alte… 4 (PATRU!) cazuri noi.

Înțelegeți acum de ce reducerea cât de mult posibil a contactelor sociale, spălatul pe mâini și anularea călătoriilor este importantă? Diferența e de la 244 noi cazuri pe lună la doar 4 noi cazuri pe lună produse de o persoană nou infectată.”, a scris Vlad Mixich, pe pagina sa de Facebook.

Calculul de mai sus îi aparține lui Adam Kucharski, matematician epidemiolog la Școala de Sănătate Publică și Boli Tropicale din Londra.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Arestat pentru trafic de cocaină și MDMA. A fost prins pe autostradă

Mon Mar 16 , 2020
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța și D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța au depistat în flagrant delict, pe Autostrada A2, un bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. La data de 13 martie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii […]