Calea pe care o urmăm în viață este scrisă sau ne-o alegem singuri? ÎPS Teodosie: „Dumnezeu nu ne teleghidează”

Calea pe care o urmăm în viață este scrisă, este predestinată, sau ne-o alegem singuri? Este una din întrebările adresate Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, în emisiunea Realitatea locală, de la Dobrogea TV, de jurnalistul Cristian Hagi.

„Noi spunem că e scrisă, dar nu e real. Este știută de Dumnezeu. Spunem că în Cartea Vieții lui Dumnezeu avem numărul anilor, timpul în care plecăm din viața aceasta, timpul în care ne schimbăm profesia. La Dumnezeu toate sunt știute, pentru că Dumnezeu are și preștiință, și știință și știe tot ce se va petrece în viitor.”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul a afirmat că Dumnezeu „nu ne teleghidează”.

„Știe ce vom face, dar nu ne influențează. A nu se confunda preștiința cu predestinația. Dumnezeu nu predestinează pe nimeni. Dumnezeu însoțește viața fiecăruia și când noi dorim să-i cerem ajutorul și vrem să ne fie în viața noastră însoțitor și ajutător, Dumnezeu ne răspunde pozitiv. Nu ne răspunde când cerem un rău. Când cerem bine, și pentru noi, și pentru alții, Dumnezeu ne ajută să împlinim binele, pentru că Dumnezeu este numai al binelui.”, a mai spus arhiepiscopul Tomisului.

„Avem liber arbitru? Putem decide ce facem în anumite momente?”, a mai fost întrebat.

„Toate le decidem noi. Nici Dumnezeu nu se amestecă în voia noastră. Dacă noi nu începem, Dumnezeu nu vine în ajutorul nostru. Noi trebuie să începem și atunci Dumnezeu ne ajută să ducem lucrul până la capăt.”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Vă recomandăm și:

Numărul bisericilor din Constanța s-a triplat, al călugărilor și călugărițelor aproape s-a înzecit. ÎPS Teodosie: „Nădăjduim ca Mitropolia Tomisului să devină realitate anul acesta”. Răspuns „nu întocmai favorabil” de la Patriarhie

Suntem curioși, deci existăm

Ce este fericirea?

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.