Calea pe care o urmăm în viață este scrisă sau ne-o alegem singuri? ÎPS Teodosie: „Dumnezeu nu ne teleghidează”

Calea pe care o urmăm în viață este scrisă, este predestinată, sau ne-o alegem singuri? Este una din întrebările adresate Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, în emisiunea Realitatea locală, de la Dobrogea TV, de jurnalistul Cristian Hagi.

„Noi spunem că e scrisă, dar nu e real. Este știută de Dumnezeu. Spunem că în Cartea Vieții lui Dumnezeu avem numărul anilor, timpul în care plecăm din viața aceasta, timpul în care ne schimbăm profesia. La Dumnezeu toate sunt știute, pentru că Dumnezeu are și preștiință, și știință și știe tot ce se va petrece în viitor.”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul a afirmat că Dumnezeu „nu ne teleghidează”.

„Știe ce vom face, dar nu ne influențează. A nu se confunda preștiința cu predestinația. Dumnezeu nu predestinează pe nimeni. Dumnezeu însoțește viața fiecăruia și când noi dorim să-i cerem ajutorul și vrem să ne fie în viața noastră însoțitor și ajutător, Dumnezeu ne răspunde pozitiv. Nu ne răspunde când cerem un rău. Când cerem bine, și pentru noi, și pentru alții, Dumnezeu ne ajută să împlinim binele, pentru că Dumnezeu este numai al binelui.”, a mai spus arhiepiscopul Tomisului.

„Avem liber arbitru? Putem decide ce facem în anumite momente?”, a mai fost întrebat.

„Toate le decidem noi. Nici Dumnezeu nu se amestecă în voia noastră. Dacă noi nu începem, Dumnezeu nu vine în ajutorul nostru. Noi trebuie să începem și atunci Dumnezeu ne ajută să ducem lucrul până la capăt.”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Vă recomandăm și:

Numărul bisericilor din Constanța s-a triplat, al călugărilor și călugărițelor aproape s-a înzecit. ÎPS Teodosie: „Nădăjduim ca Mitropolia Tomisului să devină realitate anul acesta”. Răspuns „nu întocmai favorabil” de la Patriarhie

Suntem curioși, deci existăm

Ce este fericirea?

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Aceeași țară, reguli diferite. De ce nu se deschid restaurantele și teatrele din Constanța?

Fri Apr 30 , 2021
Incidența cazurilor de coronavirus a scăzut sub 3 cazuri la mie de câteva zile. Pe 25 aprilie, Prefectura Constanța raporta o incidență de 2,82. Regulile aflate în vigoare în România spun că, atunci când se scade sub 3, se aplică anumite măsuri pentru prevenirea coronavirusului. Printre ele se numără redeschiderea […]
restaurant