Călin Georgescu revine în atenția publicului cu declarații controversate, criticând existența și popularitatea saloanelor de înfrumusețare din România. Acesta a sugerat că femeile ar trebui să renunțe la aceste practici, invocând natura ca exemplu de frumusețe autentică. „O căprioară, nu-i așa că e frumoasă? Nu cred că se duce să se penseze”, a spus Georgescu într-un videoclip recent publicat pe rețelele de socializare.
Critica saloanelor de înfrumusețare: „Exagerat și absurd”
Potrivit lui Georgescu, în România, mersul la saloanele de înfrumusețare a devenit o tendință exagerată, pe care o consideră inutilă și absurdă.
„Știți toate aceste saloane, instituții de înfrumusețare, care sunt exagerate, ca de obicei în România. În România totul e exagerat. Exagerat și absurd”, a declarat acesta.
Georgescu a continuat să argumenteze, folosind exemple din natură pentru a-și susține opinia:
„Mă gândesc așa la o pasăre, nu? Este foarte frumoasă, nu-i așa? Ați văzut-o că se duce la un salon de înfrumusețare? Nu cred. O căprioară, nu-i așa că e frumoasă? Nu cred că se duce să se penseze, să se aranjeze, să se… nu.”
Declarații care polarizează opinia publică
Aceasta nu este prima dată când Călin Georgescu provoacă controverse prin punctele sale de vedere. În luna mai 2024, în cadrul unui interviu cu psihologul Alexandru Pleșea, acesta a criticat nașterea prin cezariană, descriind-o ca pe o tragedie și susținând că femeile sunt manipulate să opteze pentru această metodă.
„Noi nu mai suntem capabili să punem întrebări pentru că în momentul în care s-a născut copilul, a intrat direct în structura manipulării. Imediat, pe loc, de când este născut. De fapt, dinainte de naștere, pentru că este manipulată mama. (…) Știți de ce? Pentru că se rupe Firul Divin. Mai mult, tu consideri și accepți că peste 90% sunt bolnave”, afirma Georgescu la momentul respectiv.
Reacțiile publicului
Declarațiile lui Georgescu au stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare. În timp ce unii îl susțin pentru promovarea ideii de frumusețe naturală, majoritatea critică tonul și comparațiile folosite.
„Femeile nu sunt căprioare, iar frumusețea naturală nu exclude dreptul de a alege ce te face să te simți bine cu tine însăți”, a comentat o utilizatoare pe Facebook.
Acest tip de discurs, deși intenționează să promoveze simplitatea, riscă să fie perceput ca o lipsă de respect față de alegerile personale și diversitatea de perspective privind frumusețea.
Recomandare:
Mai sapati mult? 🤣 Va racaie, nu? De Lenuta ati uitat. Ce psihologie inversa faceti voi. In loc sa o ridicați in slavi pe Lenuta, preferati sa ii denigrati contracandidatul.
Am votat-o pe Lenuta in primul tur. Uite asa, de al naibii, voi vota cu CG, la cat v-ati chinuit sa scoateți tot rahatul pentru el. Voi sunteti perfecti! Lenuta e perfecta! Si la fel fac si prietenii mei.