Calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de eșuarea navei Queen Hind

Calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de eșuarea navei Queen Hind, spun reprezentanții ABADL.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă monitorizarea acvatoriului portuar pe perioada descărcării navei MV Queen Hind de cadavrele animalelor rămase în corpul acesteia în vederea prevenirii unei eventuale poluări accidentale ce poate surveni în timpul acestei operațiuni. Nava MV Queen Hind a fost ranfluată și ancorată în dana 10 a Portului Midia, încă din data de 25.02.2020, în vederea ecarisării și curățirii acesteia.

De la data incidentului, 24.11.2019, care a avut loc, în Acvatoriul Portului Midia, și anume eșuarea navei încărcate cu cca. 14.600 capete ovine A.B.A.D.L. a monitorizat calitatea apei acvatoriului Portului Midia, precum și a Mării Negre, din punct de vedere fizico-chimic prin prelevarea de probe. 

Până în prezent, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a participat la ședințele Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență și a avut ca implicare monitorizarea calității apei din acvatoriul Portului Midia.

În perioada 29.11.2019 – 28.02.2020 au fost efectuate 15 campanii de prelevare din următoarele puncte:

1.            Marea Neagră – Intrare Port Midia – Zona Far izobata de 5m

2.            Acvatoriul Portului Midia – 50 m Tribord navă Queen Hind

3.            Acvatoriul Portului Midia – 50 m Babord navă Queen Hind

4.            Zona de sud a digului Portului Midia (în afara acvatoriului) – punct de referință, unde A.B.A.D.L. monitorizează cu frecvență trimestrială toți indicatorii fizico-chimici și cu frecvență lunară metalele.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au analizat rezultatele obținute cu valorile caracteristice apei Mării Negre, respectiv cu limitele naționale și s-a constatat că probele de apă prelevate își păstrează valorile caracteristice apelor costiere.

Potrivit celor prezentate mai sus, până în prezent, calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de incident.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO Ion Stelian îi vorbește ziaristei Feri Predescu despre lupta împotriva „acestui PSD nociv”. În trecut, politicianul era avocatul lui Radu Mazăre și a pus umărul la condamnarea ziaristei pentru că l-a criticat pe Mazăre

vin feb. 28 , 2020
Stelian Ion, deputat USR, a susținut astăzi o conferință de presă în fața Consiliului Județean Constanța. Printre ziariștii care au participat s-a numărat și Feri Predescu, una dintre cele mai respectate jurnaliste din Constanța și nu numai. Feri Predescu i-a adresat câteva întrebări politicianului. La un moment dat, politicianul îi […]

V-ar putea interesa și: