Camera de Comerț Constanța: parcare gratuită și goală, mașinile instituției, lăsate la întâmplare

camera de comerț parcare
Parcarea este goală, dar mașinile instituției sunt lăsate pe o alee de acces, la umbră (foto: Facebook)

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură din Constanța beneficiază de 12 locuri de parcare GRATUIT, prin bunăvoința consilierilor locali. Așa au votat aceștia, în anul 2011, și nimeni nu a mai vrut să schimbe lucrurile.

Cu toate că au parcare gratuită, reprezentanții CCINA nu o folosesc pentru a lăsa acolo mașinile instituției. Dimpotrivă, mașinile sunt parcare în zonă, la întâmplare. În fotografia din acest articol, postată pe Facebook de un cetățean nemulțumit, vedeți cum o mașină care aparține CCINA (numărul de înmatriculare CCI) este lipită de clădire, în timp ce parcarea este blocată.

„Nesimțiții ăștia de camera de comerț, după ce că țin tot timpul parcarea goală, își parchează mașinile alături…”, a scris constănțeanul supărat pe Facebook.

Vorbim despre una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, unde e foarte greu să găsești liber un loc de parcare. Precizăm că nu suntem de acord cu limbajul folosit, dar l-am reprodus, pentru că acesta exprimă probabil starea de spirit a multor constănțeni care au apartamente în zonă.

Locurile de parcare au fost obținute în 2011, prin votul tuturor consilierilor locali (documentele pot fi consultate AICI). Oamenii care locuiesc în zonă sunt foarte supărați, pentru că o parte din aceste locuri sunt blocate cu lanțul inclusiv la final de săptămână, când nimeni nu lucrează la CCINA Constanța. Reprezentanții instituției au declarat, pentru ConstantaFinanciara.ro, că au fost zile în care nu au pus lanțul, dar unii șoferi și-au parcat acolo mașinile cu zilele. Tot ei spun că au avut nevoie de acele locuri de parcare pentru angajați, dar și pentru oficialități (deși numărul vizitelor oficiale este foarte mic). Nu au spus însă de ce angajații nu pot veni cu mijloacele de transport în comun la muncă, mai ales că sunt stații chiar lângă sediu.

CCINA Constanța a raportat, pentru anul 2017, venituri totale de 7.106.438 lei și cheltuieli totale de 7.082.703 lei. Rezultatul la finalul anului 2017: un excedent de 23.735 lei.

Reprezentanții CCINA Constanța nu au motivat de ce nu plătesc pentru aceste locuri de parcare.

Orice consilier local din Constanța poate iniția un proiect de hotărâre prin care poate să restrângă numărul locurilor de parcare, de la 12 la 4, de exemplu, care să fie folosite numai pentru delegații oficiale. Poate, de asemenea, să impună plata unei sume pentru ocuparea domeniului public. CCINA are bani, are de unde să plătească. Sau poate chiar să ceară anularea hotărârii prin care CCINA beneficiază de aceste locuri. Angajații pot parca și puțin mai departe de instituție, la fel și puținele delegații oficiale care ajung acolo. E chiar mai bine așa, vor ajunge să cunoască mai bine orașul și realitățile sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.