Camera de Comerţ, Industrie, Navigație și Agricultură Constanțan a premiat excelența în afaceri la Topul Județean al firmelor din județul Constanța

Camera de Comerţ, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a organizat „Topul firmelor din judeţul Constanţa” – a XXIX – a ediție, eveniment tradițional pentru cea mai dinamică și solidă comunitate de afaceri din Constanța.

Structura clasamentelor au fost realizată de către Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanţa, în baza prevederilor metodologiei unice, aprobată de conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R).

Clasificarea s-a realizat după domeniul principal de activitate, reflectat de codul CAEN de patru cifre al activităţii preponderent efectiv desfăşurate şi declarate, pe propria răspundere, în situaţiile financiare pentru anul anterior. S-au luat în considerare şapte domenii principale de activitate.

Laureații topului au fost stabiliți conform unei metodologii severe și complexe, aprobată și aplicată unitar la nivelul întregului sistem cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luați în calcul indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat, calculați în baza a 16 elemente extrase din situațiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanțelor Publice și la Oficiul Național al Registrului Comerțului. La realizarea Topului judeţean al firmelor, au fost prelucrate datele conţinute în bilanţurile financiar–contabile pentru anul 2021, depuse de firmele din județul Constanța până la data de 08 iulie 2022.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime s-a realizat în conformitate cu prevederile legale, în funcție de criteriile care încadrează societăţilor pe tipuri de întreprindere: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari.

Din totalul de 32.527 de societăţi din judeţul Constanţa, au fost selectate pentru „Topul judeţean”, un număr de 11.347 de societăţi, care au îndeplinit criteriile metodologiei unice, acoperind cele 7 domenii de activitate economică, divizate în 377 de subdomenii.

Au fost depuse bilanţurile financiar–contabile aferente anului 2021 de către 32.527 de societăţi din judeţul Constanţa, cu 872 mai multe decât în anul precedent 2020 (31.655), cu 2.101 mai multe decât în anul 2019 (30.426), cu 3.303 mai multe decât in anul 2018 (29.224), cu 4.236 mai multe decât in anul 2017 (28.291).

S-au acordat și două premii speciale, unul pentru compania care a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri – oferit societăţii Rompetrol Rafinare S.A., respectiv unul pentru compania cu cel mai mare profit brut – oferit Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime”- S.A. Constanţa.

Festivitatea, sub patronajul domnului Mihai Daraban – Președinte Camera de Comerţ, Industrie, Navigație și Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanța, Președinte Camera de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R) și al doamnei Ruxandra Serescu – Director General al CCINA Constanța s-a derulat la Aristrocratos Ballroom Mamaia, fiind prezenți aproape 400 de participanți.

La ceremonia de înmânare a premiilor au răspuns la invitația CCINA Constanța, alături de manageri ai celor mai performante companii constănțene, și personalități de prim–plan din spațiul economic, academic și diplomatic din Constanța, oficialități de la nivelul Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Constanța și primăriilor din județ, reprezentanți ai autorităților cu atribuții de control, organizații patronale, parteneri și reprezentanți mass-media. Seara a curs într-o atmosferă relaxată și elegantă, rafinată monden cu momente muzicale susținute de Marian Gănescu – saxofon, Iana Novac – soprana pop-opera, tenorul Octavian Dobrotă, acompaniați de cvartetul Passione, finalul păstrând atracțiile unei tombole cu premii care i-au surprins plăcut pe cei prezenți.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 100 de irakieni, iranieni, marocani și egipteni au fost salvați din Marea Mediterană de o navă a Poliției de Frontieră Române VIDEO

vin oct. 28 , 2022
Polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2022” sub egida Agenţiei Frontex, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 108 persoane care se aflau la bordul unui iaht, aflat în […]

V-ar putea interesa și: