Camera de Comerț susține demersul #șîeu. Cum motivează Mihai Daraban

Mihai Daraban
Mihai Daraban

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) se alătură campaniei „România vrea autostrăzi”, inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi.

CCIR s-a alăturat protestului de 15 minute, la care au aderat companii reprezentative ale mediului de afaceri românești, mari retaileri, asociații profesionale și sindicate.

Promotor al mediului de business din România, CCIR susține inițiativa care vine din rândul oamenilor de afaceri, în lipsa unor acțiuni concrete din partea decidentului politic, fiind un semnal extrem de important pentru întreaga societate, nu doar pentru antreprenori.

„Lipsa de infrastructură îl împinge pe omul de afaceri din România să crească prețul la transport și în acest fel să piardă competiția cu țările din jur. Ca urmare, întreaga populație a României are de suferit, prin prețurile mari pe care le regăsește la raft. Sper ca acest semnal de alarmă va fi auzit și înțeles de către decidentul politic, iar măsurile de redreesare a infrastructurii vor fi luate de urgență.”

Mihai Daraban, președintele CCIR

Astăzi, Ștefan Mandachi a inaugurat primul și singurul metru de autostrada din Moldova, pe care l-a construit singur și pentru care a cheltuit 4.500 de euro. La ora 15.00, în România a avut loc un protest național, sub eticheta #șîeu. Timp de 15 minute, protestatarii au întrerupt activitățile pe care le derulau.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că este alături de participanţii la protestul „România vrea autostrăzi”.   „Vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei şî eu”, a spus preşedintele.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat vineri pe iniţiatorul mişcării #şîeu, antreprenorul Ştefan Mandachi, spunând despre acesta că e un „şmecher” care face „circ” şi că PSD-ul a început să lucreze la primii „metri reali” de autostradă.

„Nişte şmecheri care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostradă. La ora 12.30 a început lucrul la primii metri de autostradă din Moldova. Primii metri reali. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei ţipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri care a cheltuit toţi acei bani pentru acest circ… Dacă tot avea banii ăştia, putea să dea la nişte case de copii, să îi doneze undeva. A zis ‘Plec să văd dacă s-au început lucrările’ şi a plecat spre Bucureşti. Numai că legea aprobată este pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi. Totul este circ. Rămâne la determinarea noastră sa spunem românilor adevărul. Nu vă cer altceva, nu vă cer să minţiţi, nu vă cer să manipulaţi. Să spuneţi oamenilor ce se întâmplă şi oamenii să judece. Altfel îi lăsăm doar pe aceşti circari”, a afirmat Dragnea la Dâmboviţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.