Camioanele autonome încep să fie testate pe șoselele din Europa

IVECO și Plus au anunțat pe 2 februarie 2023 că vor începe în această lună testările pe drumurile publice din Germania ale camioanelor autonome.

Ca parte din testare, companiile vor putea colecta date rutiere din trafic pentru a valida operațiunile vehiculelor autonome și vor începe să proiecteze producția în masa a acestora. Camionul IVECO S-WAY compatibil cu PlusDrive este proiectat pentru a îmbunătăți siguranța, eficiența, și experiența șoferului și pentru a oferi opțiuni sustenabile pentru gestionarea flotelor.

Germania este un lider și un creator de tendințe în ceea ce privește conducerea autonomă, așa că suntem încântați să lansăm programul nostru de testare publică într-o țară care a îmbrățișat de mult timp inovația tehnologică și impactul soluțiilor de siguranță, precum camioanele cu grad ridicat de automatizare. Aceasta este o fază importantă în planurile noastre de a aduce camioane semi-autonome în piață”., susține Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group.

Programul de testare pe drumurile publice va începe în Germania, pentru ca în lunile următoare să fie extins și în Austria, Italia și Elveția. Drumurile și condițiile de circulație unice din fiecare țară vor expune camioanele cu grad ridicat de automatizare la tipologii diferite de drumuri, condiții meteorologice și scenarii de condus variate. Acest lucru va ajuta la extinderea continuă a capacităților și caracteristicilor tehnologiei vehiculelor autonome.

Shawn Kerrigan, COO și Co-fondator al Plus, a declarat:

„Experiența în lumea reală este o parte extrem de importantă a testării și validării tehnologiei noastre, pe măsură ce ne pregătim produsul de conducere autonomă pentru implementarea comercială în Europa. Având în vedere că numai în Germania există o lipsă acută de forță de muncă, de aproximativ 60.000 de șoferi de camion, soluția noastră de conducere autonoma, PlusDrive, va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere, la creșterea gradului de sustenabilitate și la reducerea provocărilor legate de recrutarea și reținerea șoferilor, cu care se confruntă transportatorii din întreaga Europă.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Strada Constantin Bobescu a intrat în reparații

joi feb. 2 , 2023
Primăria Constanța a început lucrările de reparații la strada Constantin Bobescu din cartierul Compozitorilor. Echipele Confort Urban au ajuns joi dimineață la fața locului și au început să repare craterele apărute în urmă cu câteva săptămâni în partea dinspre Inel II a străzii. Se va folosi un asfalt special, care […]
strada-constantin-bobescu-2

V-ar putea interesa și: