FOTO Proiectul „Campionii României în școli, licee și universități” a fost lansat în Cumpăna

campionii româniei in scoliÎn sala de sport din Campusul Școlar al Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna peste 500 de copii, dintre care 380 din cadrul clubului sportiv Victoria Cumpăna, antrenori, invitați și reprezentanți ai administrației publice locale alături de primarul Mariana Gâju au lansat astăzi, 15 martie, într-un cadru festiv, proiectul intitulat „Campionii României în școli, licee și universități”.

Cumpăna a fost aleasă prima localitate din mediul rural unde se lansează acest proiect, implementat de Guvernul României și la nivel județean de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Pe bună dreptate această decizie, mai ales că aici, copiii, indiferent de vârsta lor, au la dispoziție tot ceea ce este necesar practicării sportului: trei baze sportive performante și antrenori – foști campioni naționali, cu renume în domeniul lor de activitate.

Astăzi, au răspuns invitației la evenimentul de lansare a proiectului Mariana Solomon, directorul DSJ Constanța, Mihai Orzan și Negraru Alexandru – consilieri sportivi, Marian Țuțuianu – consilier tineret, Ion Răuță – directorul Clublui Sportiv Victoria Cumpăna, dar și campioni naționali care au făcut carieră sportivă.

„Bine ați venit la Cumpăna, dumneavoastră, campionii României!”, le-a transmis primarul comunei, Mariana Gâju, invitaților, echipei de baschet Athletic Club Constanța și handbal – CSU Nepun care au venit să le arate copiilor că fiecare dintre ei poate ajunge campion dacă ai pasiune pentru sportul practicat.

„Este o zi istorică pentru sportul cumpănean și pentru liceul nostru pentru că are acești oaspeți. Acest proiect se desfășoară după ce a fost lansat de Guvern în luna noiembrie a anului trecut. Este cunoscut parteneriatul dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele două instituții județene, Direcția de Sport și Tineret au ales comuna Cumpăna să aibă prima lansare în mediul rural al acestui proiect. Asta arată că instituțiile abilitate recunosc cât de mult am muncit până acum, administrația publica locala în 18 ani de zile, investind în bazele sportive.Aceasta alegere ne obliga ca in continuare sa depunem toate eforturile in sprijinul sportului cumpanea.”, a mai spus Mariana Gâju.

Edilul comunei a promis că va fi tot timpul în spatele antrenorilor și îi va suține să-și continue performanța lor prin copiii din Cumpăna. Mai ales că unii dintre ei au devenit și fii ai comunei cum ar fi: antrenoarea de la gimnastică ritmică, fosta campioană balcanică, Elena Vlad ori Ioan Răuță – Președintele Clubului Victoria Cumpăna.

La eveniment au fost prezenți și echipa de baschet a Clubului Athletic Constanța alături de profesorul Bogdan Ivanovici care i-au provocat pe sportivi la jocuri demonstrative.

De asemenea, schimb de pase și mici trucuri de joc au schimbat și handbalistele de la CSU Neptun, campioane naționale, cu sportivele din cadrul clubului CS Victoria Cumpăna.

Copii de la scrimă dar și micile gimnaste de la secția gimnastică ritmica, au arătat celor prezenți, pasiune cu care practică fiecare sportul ce le definește.

Ropotele de aplauze și glasurile de bucurie ale copiilor au încheiat evenimentul care a pus comuna Cumpăna pe harta sportului național.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un tânăr din Medgidia care a condus beat și cu permisul suspendat a ajuns în arestul preventiv

joi mart. 15 , 2018
Un tânăr, de 24 de ani, din Medgidia a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în arestul preventiv al IPJ Constanța. Tânărul, de loc din municipiul Medgidia, a condus un autoturism pe DN 3 și ajungând la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, la efectuarea […]

V-ar putea interesa și: