Canada se revoltă împotriva restricțiilor impuse de covid. Cel mai mare miting de la izbucnirea pandemiei VIDEO

Zece persoane au fost arestate și 144 de amenzi au fost acordate în timpul unui protest amplu desfășurat la Montreal împotriva măsurilor de sănătate publică pandemice din Quebec, sâmbătă după-amiază, scriu jurnaliștii canadieni de la CTVNews.ca.

Mulțimea adunată s-a numărat în mii pentru protest, care a fost cel mai mare organizat de când a început pandemia.

Acuzațiile pentru cei arestați includ obstrucționarea unui ofițer de poliție, agresarea unei arme de poliție și deținerea unei arme.

Poliția a spus că mulți oameni din mulțime nu purtau măști, o încălcare a regulilor provinciei care vizează limitarea răspândirii COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al SPVM, Manuel Couture, a adăugat că în mulțime erau multe familii care nu aveau ca scop confruntarea cu poliția, ci că „erau câteva grupuri mici care se confruntau cu poliția și nu respectau măsurile de sănătate publică”.

Beryl Wajsman, editorul The Suburban, a fost printre cei cărora li s-a acordat o amendă. El a spus că a vorbit cu un ofițer de poliție despre locul în care i s-a permis să stea ca membru al mass-media și a fost condus lângă un bloc de ciment aflat aproape biroul premierului, dar alți doi ofițeri au venit în curând la el, acuzându-l că nu poartă un masca.

„Nu trebuie să port mască, colegul tău m-a pus aici acum un minut, sunt la 20 de metri de demonstrație, nu este nimeni în jurul meu și am bronșită cronică, am o dispensă de la purtând o mască “, a spus el.

Wajsman i-a acuzat pe ofițerii de poliție din Montreal că au avut o atitudine de „bătăuși” și intenționează să protesteze în fața instanței pentru amenda primită, care se ridică la 1.500 de dolari canadieni, adică circa 4.900 de lei.

În Quebec au avut loc mai multe proteste împotriva reglementărilor de sănătate publică pe parcursul pandemiei. Săptămâna trecută au avut loc demonstrații la Montreal și Quebec pentru a solicita întoarcerea sportului organizat. Zile mai târziu, guvernul provincial a declarat că unele activități sportive în interior vor fi permise să reia pe 26 martie.

Sursă foto: Twitter


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.