Canalizarea din Valu Traian a ajuns groapă de gunoi. Semnal de alarmă tras de primărie

primaria valu lui traian canalizare (1)

Canalizarea din Valu Traian a ajuns o adevărată groapă de gunoi.

Lucrurile sunt grave, iar primăria din localitate face un apel la locuitori să nu mai arunce în sistemul de canalizare deșeuri de niciun fel.

„Pompele nu sunt pregatite sa preia corpuri straine solide. De aceea, la fiecare ploaie abundenta, canalizările refuleaza in loc sa ajute la scurgerea apelor. Afișăm aici doar o parte dintre fotografiile ce demonstrează ca in canalizari se arunca mopuri, pet-uri, doze de bere, haine, prosoape, pampers, materiale de constructie, etc… Acelasi lucru se intampla si cu pompele instalate de noi pe strazile unde vin cantitati semnificative de apa la ploile insemnate. Din păcate, pentru câteva zeci de cetățeni care ar merita sa trăiască in fundul ultimului sătuc uitat de lume, suferim cu totii. Vrem condiții europene, sa traim la nivel european…dar cum, in astfel de conditii, nu se stie. Acelasi lucru se intampla cu rigolele astupate de rampe de acces sau blocate de pet-uri.”, au spus reprezentanții primăriei.

Aceștia afirmă că, la fiecare ploaie abundenta, exista o serie de gospodarii care au apa in curte.

„Nici macar unul dintre proprietarii acestora nu a cumparat un sac de nisip sa il aiba in curte la nevoie, sa il puna in calea suvoaielor. Sa stam in strada si sa tipam dupa primarie este usor. Dar oare noi ce facem? O curte inundata, in conditiile in care ploua 100 l/mp in 30 de min, nu este deloc o surpriza. Mai ales cand curtea are o cota foarte joasa. Au existat in tara adevarate viituri iscate pe strazi si in curti si oamenii s-au mobilizat, nu au asteptat. Am facut intotdeauna tot ce s-a putut pentru cetatenii acestei comune si vom face in continuare. Insa fara sprijin si fara reclamarea, sanctionarea si blamarea celor care confunda strazile cu o cocina nu se poate. Doriti schimbare in bine, sa ne indreptam catre civilizatie? Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi.”, au mai precizat reprezentanții primăriei.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.