Cancerul i-a furat piciorul și copilăria

La doar 18 ani, un adolescent a rămas fără piciorul drept. Cancerul nu i-a furat doar piciorul, ci și copilăria. Tratamentul salvator costă peste 90.000 de euro, bani pe care familia nu îi are.

„Anatolie a primit foarte greu această veste. A fost nevoie de discuții prelungite cu medici pediatri, cu psihologi ca să fie de acord să îi amputeze piciorul. Până la urmă a cedat, pentru că i s-a promis că nu va mai avea boala asta în viitor. Acum e însă devastat. A fost o lovitură crâncenă pentru el să afle că boala i-a revenit, de această dată la plămâni. E din ce în ce mai deprimat, deoarece durerea este insuportabilă. Până să afle că are tumoră la plămâni, Anatolie era resemnat deja că și-a pierdut piciorul și se bucura din nou de viață. Acum este din nou foarte îndurerat, mai ales că are nevoie de ajutorul nostru non-stop,” a mărturisit Maria Cumpătă, mama tânărului greu încercat de viață la o vârstă atât de fragedă. 

Au urmat ședințe de chimioterapie, internări repetate, durere și disperare pentru un copil care a trebuit să renunțe la liceu, la prieteni și la clipele petrecute cu cei dragi.

„Când am auzit același diagnostic și a doua oară am simțit că îmi fuge pământul de sub picioare, nu știam pe unde merg. Am intrat într-o anxietate puternică. Soțul, care lucra în construcții în străinătate, a trebuit să se întoarcă acasă pentru că eram disperată. Cu ajutorul lui am reușit să îmi țin cumpătul și să merg mai departe pentru copilul meu – el are nevoie de ajutorul meu necondiționat și trebuie să fiu tare pentru el. Anatolie este un băiat foarte puternic, ce luptă prin rugăciune către Dumnezeu și crede ca va învinge totuși această boală, deși are și momente de deznădejde,” povestește cu lacrimi în ochi mama băiatului.

După 18 ședințe de chimioterapie, medicii i-au recomandat un tratament inovator într-o clinică din Turcia. Costurile sunt însă inimaginabile pentru o familie obișnuită cu trei copii. 95.000€, atât costă viața unui adolescent bolnav de cancer la plămâni. 

„Ne descurcăm foarte greu. Eu am lucrat mult timp ca bucătar, dar acum sunt casnică, pentru că Anatolie are nevoie de asistență permanentă. Soțul a muncit până nu demult în Germania, în construcții. Cu banii strânși în străinătate a plecat cu băiatul în Turcia, însă acum trebuie să facem rost de o sumă foarte mare în comparație cu posibilitățile noastre financiare,” a mărturisit mama lui Anatolie. 

Părinții sunt disperați fiindcă nu văd cum ar putea să facă rost de prețul cerut de medicină pentru viața fiului lor. Este și motivul pentru care au apelat la sprijinul Asociației Salvează o inimă, care a demarat rapid o campanie de strângere de fonduri. 

„Nu își dorește nimeni să aibă vreodată un diagnostic crunt și să se afle în imposibilitatea de a-și putea achita propriul tratament, practic propria șansă la supraviețuire… Într-un astfel de scenariu, oricine și-ar dori să primească ajutor de oriunde, numai să scape, să poată învinge nemilosul cancer. Tocmai de aceea, haideți să îi ajutăm și pe acești oameni să-și salveze băiatul de la moarte. Să fim noi cei care înțelegem durerea, teama, disperarea și suferința din sufletul tânărului aflat la început de drum în viață, să nu îl lăsăm să se piardă!”, a declarat Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă. 

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/anatolie-cumpata/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Anatolie Cumpătă!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi sirieni au vrut să intre în România ascunși într-un camion

lun mart. 20 , 2023
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, doi cetăţeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în România, din Republica Bulgaria, ascunși în remorca unui autocamion. În data de 19.03.2022, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean […]

V-ar putea interesa și: