Când devin sensuri unice străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului din Constanța. Oprirea și staționarea vor fi interzise

Strada Poporului din municipiul Constanța
Strada Poporului din municipiul Constanța

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că în prima jumătate a lunii aprilie va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile. Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului.

„Astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga și în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția Victoria, prin interzicerea virajului la stânga de pe bulevardul Tomis pe strada Ion Rațiu.

De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Condițiile de trafic rutier de pe bulevardele Mamaia și Tomis vor fi îmbunătățite prin reducerea valorilor de trafic. Mai mult, în prezent, sunt propuse spre avizare două proiecte care presupun crearea de zone de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de strada Ion Rațiu și strada Soveja și în arealul cuprins între strada Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.”, precizează primăria, printr-un comunicat de presă.

Totodată, proiectul de resistematizare rutieră va facilita dezvoltarea unei rețele integrate de piste de biciclete în municipiul Constanța. Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor beneficia de piste de biciclete, care vor fi amenajate pe o singură parte a străzii. În acest fel, pistele de biciclete de pe bulevardele Tomis și Mamaia vor fi conectate pentru a oferi trasee mai lungi celor care utilizează vehiculele pe două roți și se va realiza legătura între căile de rulare amenajate pe cele două tronsoane ale bulevardului Mamaia, cel reabilitat care este cuprins între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân și tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Soveja care urmează să fie modernizat.

Pentru ca aceste soluții să fie implementate, în perioada următoare traficul rutier din zona centrală va fi resistematizat astfel:

  • strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;
  • strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;
  • strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și implicit, reducerea poluării. Menționăm că pe aceste sectoare de drum oprirea și staționarea vor fi interzise.

Proiectul a fost aprobat în cadrul Comisiei de Circulație și a primit avizul I.P.J. Constanța- Serviciul Rutier.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Când devin sensuri unice străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului din Constanța. Oprirea și staționarea vor fi interzise

  1. Toate strazile cu sens unic au masini parcate pe carosabil. Aia e vrajeala „Menționăm că pe aceste sectoare de drum oprirea și staționarea vor fi interzise.” Si cum se iese din Tomis II daca vrei sa mergi in centru? Luati ca reper DSP-ul. Cineva de-acolo vrea sa mearga in centru, pe unde iese? Pe Iorga si Bucovinei ? Cam ocoleste

  2. Pe Hasdeu, masinile pe trotuar, oamenii pe strada. Am facut adresa de sens unic. Fostul vice, makidonul Babu….cica…NU E CAZUL !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

10.000 doze de vaccin Moderna sosesc vineri în Constanța

joi mart. 25 , 2021
Mâine, 26 martie, sosește în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 162.000 de doze. 10.000 dintre ele vor ajunge în centrul regional din Constanța. În data de 26.03, dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează: Centrul Național de […]
moderna

V-ar putea interesa și: