„Când mă trezesc în căminul de la Oxford, mă simt ca într-un castel, exact ca în Harry Potter”. Experiențele mirciștilor admiși la universități de top din străinătate

„Când mă trezesc în căminul de la Oxford, mă simt ca într-un castel, exact ca în Harry Potter”. Experiențele mirciștilor admiși la universități de top din străinătate

Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a desfășurat ieri, 26 aprilie, a III-a ediție a proiectului „Combinând pasiunea și cariera”, dedicat elevilor care vor să-și continue studiile în domeniul IT și al ingineriei.

Evenimentul a fost prezidat de Andreea-Augustina Constantin, președintele structurii de elevi. Invitații au fost trei foști elevi ai colegiului, actuali studenți la universități de prestigiu din domeniul STEM: George Chichirim, student la Universitatea din Oxford și fost inginer de software la Google, Teodora Moraru, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității „Politehnica” din București și co-fondator Tire2Tire și Răzvan Mihai Ursu, student la Universitatea Tehnică din München, angajat în activități alături de Apple. Cei trei le-au împărtășit celor prezenți experiența pe care au avut-o când erau elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” și au răspuns la întrebări, dând sfaturi legate de pașii pe care ei i-au urmat pentru a ajunge la cele mai prestigioase universități din lume.

Studenții i-au purtat pe elevi prin marea de oportunități de care au beneficiat la universitate, le-au prezentat nenumăratele proiecte pe care fiecare instituție le oferă și i-au motivat pe mirciștii prezenți să aspire la continuarea educației de calitate, la cele mai înalte standarde. De asemenea, participanții au înțeles importanța participării la concursuri și olimpiade, dar și la activitățile extrașcolare pe care Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” le oferă elevilor săi.

Totodată, invitații le-au transmis câteva gânduri personale elevilor despre experiența de mircist, dar și despre cea de student.

„CNMB mi-a deschis multe căi, cum spun eu, o multitudine de chei și o infinitate de uși” susține Teodora Moraru, studentă la Universitatea „Politehnica” din București.

„Când mă trezesc în căminul de la Oxford, mă simt ca într-un castel, exact ca în Harry Potter. Merg pe holurile impunătoare ale universității și ajung la acea cantină pe care am văzut-o în film”, împărtășește George Chichirim.

„Primul semestru la TUMünchen a fost de neuitat, intrasem într-o sală cu 600 de elevi. Memorabil.” își prezintă experiența dinaintea pandemiei Răzvan-Mihai Ursu.

Biroul Executiv (președintele, Andreea Constantin, vicepreședinții Alin Barna, Dima Nancu, Luisa Vasile și secretarul executiv, Olivia Murariu) a fost prezent la conferință, asigurându-se de bunul mers al acesteia.

Proiectul „Combinând pasiunea și cariera” va continua în săptămânile următoare cu noi domenii, precum medicină, drept și arhitectură, sub coordonarea Consiliului Școlar al Elevilor CNMB.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum vor circula autobuzele de Paște în Constanța

mie apr. 28 , 2021
CT BUS anunță că, în perioada sărbătorilor pascale, respectiv 30.04.2021 – 03.05.2021, autobuzele vor circula conform programului de weekend, în intervalul orar 05:45 – 22:00. De asemenea, programul tonetelor pentru vânzarea de bilete și abonamente este următorul: vineri, 30 aprilie 2021 06:00 – 21:00 – Delfinariu, Cireșica, Vamă, Brotăcei, Tomis III, […]
Comunicat proceduri imbarcare CT BUS Constanța

V-ar putea interesa și: