Când nu găsește candidații pe care îi dorește, George Simon se mulțumește cu traseiști, ca la Constanța

George Simion în Constanța, flancat de doi traseiști: Ovidiu Cupșa și Daniel Moraru. Primul a fost liberal, al doilea ecologist

Preşedintele AUR George Simion susţine că va accepta în continuare „oricâţi traseişti e nevoie” pentru a învinge PSD şi PNL la alegerile locale, care vor fi comasate cu cele europarlamentare, la începutul lunii iunie.

În Constanța, AUR merge pe mâna lui Ovidiu Cupșa la Primăria Constanța, un fost liberal timp de peste 30 de ani, care a schimbat peste noapte tabăra.

Liderul AUR George Simion a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce susţine un politician traseist ca Tudor Ciuhodaru, în prezent eurodeputat PSD, pentru Primăria Iaşi. 

„Teoretic, vine de la putere la opoziţie, nu s-ar încadra exact la traseism, dar vă explic, n-am probleme. Astea sunt regulile jocului. În politica din România, schimbarea partidelor şi aceste practici sunt întâlnite. Eu le-am zis: ”Luaţi un om de la mine, vă iau doi de la voi”. La Iaşi, calculul meu a fost rece. Domnul Ciuhodaru nu e văzut ca PSD-ist sau PPDD-ist, e văzut ca un medic respectat, votat. Am făcut sondaj, am pus mai multe nume dintre oamenii mei –  8%, 9% . Având în vedere că nu sunt două tururi de scrutin, i-aş fi aruncat degeaba în această luptă. Singurul la Iaşi care-i poate pune probleme lui Mihai Chirica este Tudor Ciuhodaru. La Iaşi, în ultimele trei runde de alegeri, a fost un joc de teatru. Fie că era de la PSD sau PNL, câştiga Mihai Chirica. Mihai Chirica nu e traseist? Ba da. De cealaltă parte, cel care a pierdut mereu era domnul Bodea, atunci la PNL, azi e USR. Domnul Bodea nu e traseist? Asta este viaţa politică în aproape fiecare judeţ. Unde am putut eu căuta profil care mi-a plăcut la primari, ca să nu mai avem tot felul de covrigari care ne conduc, i-am ales: antreprenor la Tulcea, la Vâlcea, Rădăuţi, Bistriţa, Vaslui. Sunt oameni care n-au mai fost implicaţi până acum în politică, oameni care au avut o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, care au avut 200-500-1.000 de salariaţi, au dat mâncare la oameni, au arătat că pot în mediul privat. Nu-i găsesc peste tot, de aceea voi lua în continuare oricâţi traseişti e nevoie ca să bat PSD şi PNL. Şi mi-o asum. Nu vreau să fiu un partid eşuat, cum este USR. Şi USR e plin (de traseişti – n.r.). Singurul europarlamentar pe care-l are USR, domnul Vlad Botoş, s-a plimbat pe la vreo cinci partide. Despre ce vorbim?”, a explicat George Simion la Prima TV. 

În 2019, Tudor Ciuhodaru a fost ales europarlamentar pe listele PSD, fiind impus de Dan Voiculescu după o negociere cu Liviu Dragnea, liderul de atunci al social-democraţilor. Ciuhodaru a schimbat mai multe partide, printre care PSD, PPDD şi UNPR. În AUR, Ciuhodaru se va reîntâlni cu Cristian Terheş, ales europarlamentar tot pe listele PSD, trecut între timp în formaţiunea condusă de George Simion. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arhiepiscopia Tomisului a dat un ordin circular prin care instituie trei zile de post, care să ajute în demersul de a deveni mitropolie

sâm feb. 24 , 2024
Arhiepiscopia Tomisului a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie și a precizat că în această perioadă clericii vor oficia în biserici și mănăstiri Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei, măsuri luate pentru înființarea Mitropoliei Tomisului. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat […]

V-ar putea interesa și: